«7 Βασικοί άξονες για τη Γλυφάδα» – Στάθης Γεωργούλας, Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας «Η Γλυφάδα μας ενώνει»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Θέλουμε μια Γλυφάδα

•             Πράσινη

Με προτεραιότητα στο περιβάλλον, την διαφύλαξη του Υμηττού και την ενίσχυση του πρασίνου, την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας για την υγιή και καθαρή ανάσα του βιωμένου χώρου, τις φυσικές και οικοδομημένες σχέσεις.

•             Προσβάσιμη

Μια πόλη όπου θα μπορούν να βαδίσουν οι πολίτες της χωρίς προβλήματα, με ασφαλτόστρωση σε όλους τους δρόμους, κατασκευή και ανακατασκευή των δρόμων και των πεζοδρομίων στις μη κεντρικές οδούς και σε όλα τα αποκεντρωμένα σημεία της πόλης μας.

•             Ασφαλή

Επειδή η πρόληψη είναι αποτελεσματικότερη της καταστολής απέναντι στην παραβατικότητα, τη βία, θα ενεργοποιήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία η οποία πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στόχος μας είναι η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών, για να μπορεί ο δημοτικός αστυνομικός να είναι ο άνθρωπος του Δήμου, σε κάθε γειτονιά, πάντα δίπλα στον πολίτη. Προϋπόθεση για μια ασφαλή πόλη είναι και ο επαρκής φωτισμός από άκρη σ άκρη.

•             Φιλική για τα ζώα

Με τη δημιουργία επτά πάρκων σκύλων ώστε οι μικροί  μας φίλοι να μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους χωρίς προβλήματα. Τα πάρκα σκύλων θα λειτουργούν παράλληλα ως χώροι κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης, που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

•             Φιλική απέναντι στους Πολίτες

Που αξιοποιεί τις τεχνολογικές εφαρμογές στις υπηρεσίες, σε κάθε δραστηριότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και της πόλης. Αναδιάταξη και εμπλουτισμός των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, και παρεμβάσεις στους αρμοδίους ώστε το μετρό να έρθει στην Τερψιθέα, στον Άγιο Τρύφωνα.

•             Δημιουργική

Σχεδιάζοντας ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα καλλιεργηθεί μια Δια Βίου Σχέση με τη Μάθηση, τον Πολιτισμό, την Τέχνη. Δεν είναι δυνατόν όλες μα όλες οι εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην παραλία λες και η Τερψιθέα, η Αιξωνή, η Ευρυάλη, κατοικούνται από ανθρώπους τρίτης κατηγορίας.

•             Υποστηρικτική προς τους πολίτες

παρέχοντας τους υπηρεσίες που θα μειώσουν σημαντικά προβλήματα όπως η ανεργία και θα καλύψουν την ανάγκη ευρέσεως εργασίας με τη Δημιουργία Τράπεζας Εργαζομένων. Θα ήταν παράλειψη μας αν ξεχνάγαμε τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, γι αυτό θα δημιουργήσουμε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ, καθώς και κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων για να μπορούν οι δικοί τους άνθρωποι να κάνουν τις δουλειές τους απρόσκοπτα, να μην τους ταλαιπωρούν και οι ίδιοι να παραμένουν σε ένα ευχάριστο, ασφαλές  και φιλικό γι αυτούς περιβάλλον. 

Φίλες και Φίλοι,

Αν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα:

  • να αποκτήσετε ουσιαστική συμμετοχή στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν την πόλη μας και την καθημερινότητά σας,
  • να αποφασίσετε με γνώμονα όχι τα χρώματα αλλά τη γνώση των τοπικών προβλημάτων, τη δυνατότητά της δημοτικής αρχής να ενώνει τους δημότες για το κοινό καλό, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων
  • ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης να παραμένει στην ουσία του ρόλου του ως ανεξάρτητου και αυτοτελούς

στηρίξτε μας ώστε να αποκτήσετε φωνή, ουσιαστική συμμετοχή και παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top