Θέλω να προσφέρω, αληθινά κι έμπρακτα. – Βασιλακόπουλος Γιάννης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Η Γλυφάδα μας ενώνει»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πορεύεται με ρομαντισμό και μαχητικότητα στη ζωή του και έχει καταφέρει να καταγράψει μια διαδρομή γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκινήσεις. Ο Γιάννης Βασιλακόπουλος είναι Γλυφαδιώτης, μετρά στη δημοσιογραφία περίπου 3 δεκαετίες έχοντας θητεύσει σε οχτώ εφημερίδες, τέσσερα ραδιόφωνα και 5 sites από δόκιμος συντάκτης, ως αρχισυντάκτης και διευθυντής – αλλά πάντα ακούραστος ρεπόρτερ. Είναι ενεργός πολίτης και έχει ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης ουκ ολίγες φορές, καθώς αποτελούσε πάντα την δυνατή επιλογή για τους υποψηφίους συνδυασμούς, αφού ο ίδιος δεν έχει χτίσει άδικα την εικόνα του καλού παιδιού. Είναι επίσης, συγγραφέας οχτώ βιβλίων, πέντε θεατρικών έργων και δυο σεναρίων για τον κινηματογράφο. Σήμερα, μας συστήνεται με την ιδιότητα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου καθώς στις 8 Οκτωβρίου ζητά την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των συμπολιτών μας για να βρεθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη «Η Γλυφάδα μας ενώνει» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Στάθη Γεωργούλα.

[Π]: Τι καινούργιο περιμένετε από αυτές τις εκλογές;

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Θεωρώ πως είναι αναγκαία και επωφελής για την πόλη η αλλαγή δεδομένων και η ανατροπή των υφιστάμενων ισορροπιών στη Γλυφάδα, την ομορφότερη πόλη του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Εδώ ζούμε ένα πολιτικό παράλογο, τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια. Ένας δήμαρχος βαδίζει πανίσχυρος, πολιτεύεται ανεξέλεγκτος και ζητεί να ενισχυθεί περεταίρω, ενώ συμπληρώνει οσονούπω έναν δεκαετή κύκλο, στη διοίκηση του δήμου, με προμετωπίδα έργα βιτρίνας και οικειοποίηση έργων που ξεκίνησαν προκάτοχοι του. Σήμερα κατειλημμένος από ένα σύνδρομο Μεγάλου Ναπολέοντα, έχει χωρίσει τους δημότες σε ‘’δικούς του’’  και μη, παίρνει πρωτοβουλίες απομόνωσης της πόλης και απουσίας της από τα  κοσμογονικά τεκταινόμενα στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο και φαίνεται να θέλει τον Γλυφαδιώτη, όχι πρωταγωνιστή στην πόλη, αλλά κομπάρσο στις δημαρχιακές  φιέστες. Ας μη γελιόμαστε. Ο κύκλος προσφοράς κάθε ανθρώπου που ηγείται σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο κλείνει στη δεκαετία. Μετά αρχίζει η φθορά, η αλαζονεία, ο ωφελιμισμός. Η αλαζονεία ‘’συνάντησε’’ τον απερχόμενο  δήμαρχο και την ‘’αυλή’’ του    πολύ νωρίτερα. Και τώρα φέρεται, πια, ως ‘’αποικιοκράτης’’, πιο πολύ ως ιδιοκτήτης της πόλης παρά ως δήμαρχος της. Αυτή η αίσθηση της υπερισχύος του θα είναι μεσοπρόθεσμα καταστροφική για την πόλη και πρέπει πάση θυσία να την ανασχέσουν με την  ψήφο τους οι πολίτες.

[Π]:  Είναι η Γλυφάδα πόλη φιλική και προσβάσιμη στα ΑμεΑ;

Β.Γ.: Θέλει πολλά ακόμη για να χαρακτηρισθεί η Γλυφάδα πόλη φιλική και προσβάσιμη στα ΑμεΑ. Και μιλώ βιωματικά, όπως γνωρίζετε.  Μια δημοτική αρχή που καμώνεται – και πανάκριβα υπέρ –προβάλλεται, ως ‘’πετυχημένη’’ δεν είναι τέτοια, με πολλά σπασμένα πεζοδρόμια σε γωνιές της πόλης, με έλλειμμα δημοτικών υποδομών για ΑμεΑ, με πλημμελή φωτισμό σε γωνιές της Άνω Γλυφάδας, που σχετίζεται τόσο με τη γενικότερη ασφάλεια Των πολιτών, όσο και με την καθημερινότητα των ΑμεΑ. Δυστυχώς, στην ομορφότερη  γωνιά του παραλιακού μετώπου η κατάσταση για τα ΑμεΑ, είναι προβληματική.

[Π]: Πως θα συστήνατε τον εαυτό σας στους συνδημότες σας και για ποιο λόγο να σας ψηφίσουν;

Β.Γ.: Γεννήθηκα το 1972, στα Σούρμενα και ζω εδώ και 42 χρόνια στη Γλυφάδα.  Ένα νευρομυικό πρόβλημα που με κατέστησε ΑμεΑ, από την ηλικία των 10 μηνών, δεν με εμπόδισε να σπουδάσω, να δουλέψω, να δημιουργήσω, να γυρίσω όλον τον κόσμο, να παντρευτώ τη γυναίκα που αγαπώ και μ αγαπά , να ασχοληθώ βιοποριστικά εδώ και 28 χρόνια με τη δημοσιογραφία σε κεντρικό, μάχιμο και ανταγωνιστικό επίπεδο και να νικήσω – όχι απλά να ‘’επιβιώσω’’. Δεν επαναπαύομαι μοιρολατρικά, ζητώντας «βοήθεια». Την απαιτώ, όχι για μένα, αλλά για τον  συνάνθρωπο που τραβά το ίδιο και μεγαλύτερο κουπί από μένα  και νιώθει παραγκωνισμένος. Ανήκω κι εγώ στην πληθυσμιακή ομάδα, που έχει καθιερωθεί να λέγεται ΑμεΑ. Μια ζωή αγώνας, για να σταθώ όρθιος. Και στέκομαι. Κι έχω δεσμευτεί ότι όσο στέκομαι, θα παλεύω, θα αγωνίζομαι και θα μετριέμαι κατάματα με ανθρώπους και καταστάσεις. Θέλω να προσφέρω, αληθινά κι έμπρακτα. Και μπορώ να το κάνω, γιατί ξέρω πως δίνονται οι αγώνες. Οι νικηφόροι αγώνες, αλλά κι οι άλλοι  που μοιάζουν χαμένοι κι εγώ ξέρω να τους κάνω ντέρμπι. Έχω τέλος τον τρόπο και έχω χτίσει λόγω επαγγέλματος, τον  κύκλο για να δίνω λύσεις, για τους συμπολίτες μου.

[Π]: Γιατί με τον Στάθη Γεωργούλα;

Β.Γ.: Γιατί είναι άνθρωπος των έργων, της προσφοράς, αφοσιωμένος στην πόλη και τους ανθρώπους της,  με δημιουργική εμμονή που δεν  χρησιμοποίει την πόλη, ως διαπραγματευτικό χαρτί για την ανέλιξη του σε άλλα πολιτικά πόστα, όπως καθ’ έξη κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος. Γνωρίζετε ότι εμπλέκομαι στα κοινά της Γλυφάδας, ως  δημοσιογράφος, κοντά 30 χρόνια. Ξεκίνησα από δω από την «Αδέσμευτη Γνώμη» του αείμνηστου Γιώργου Μάγνη.  Είχα λοιπόν πει στον Στάθη Γεωργούλα, σε ανύποπτη στιγμή πριν 4 – 5 χρόνια, «Είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνεις δήμαρχος Γλυφάδας. Όταν θα κατέβεις εσύ, θα κατέβω μαζί σου». Και να λοιπόν που έφτασε η ώρα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top