«Νέοι Άνθρωποι – Νέες Ιδέες – Σύγχρονη πολιτική» – Παπαδάτος Χρήστος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου «Αγαπώ τον Άλιμο – Ανδρέας Κονδύλης»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Χρήστος Παπαδάτος είναι ελεύθερος επαγγελματία, με καταγωγή από την Ζάκυνθο, που έχει ζήσει και μεγαλώσει στον Άλιμο, όπου σήμερα εδρεύει και η επιχείρησή του. Στο παρελθόν έχει κάνει πρωταθλητισμό με τον ΝΟΚ, ενώ σήμερα μεγαλώνει μαζί με τη σύζυγό του τα παιδιά του στον Άλιμο, τον οποίο θα βοηθήσει στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη να πάει ακόμα πιο ψηλά!

[Π]: Ποιος είναι ο λόγος, που ένας επιτυχημένος επαγγελματικά άνθρωπος, θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, δίπλα στον Ανδρέα Κονδύλη και τον συνδυασμό του «Αγαπώ τον Άλιμο»;

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του Albert Einstein. «Προσπάθησε να μην γίνεις άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά άνθρωπος της αξίας». Υπάρχει μεγαλύτερη αξία από αυτήν της ανιδιοτελής κοινωνικής προσφοράς; Της εθελοντικής συμμετοχής στην προσπάθεια επίτευξης του κοινωνικού συμφέροντος; ΌΧΙ είναι η δική μου θέση. Αυτήν την αξία θέλω να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά μου και στον κύκλο μου μέσα από τις πράξεις μου και το έργο μου. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και η ευκαιρία μου, μέσα από τον συνδυασμό του Ανδρέα Κονδύλη, ενός ικανότατου και αποτελεσματικού ανθρώπου που αφιερώνει στην κυριολεξία την ζωή του στο κοινό καλό, να εμπνεύσω και να παρακινήσω με την στάση ζωής, τις πράξεις και το έργο μου.

[Π]: Η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση όλων των ευσυνείδητων πολιτών. Πόσο σπουδαίος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος των Δημοτικών Συμβούλων και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για ομαδική δουλειά με σχέδιο και πρόγραμμα;

Π.Χ.: Το πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος ενός Δημοτικού Συμβούλου απαντάτε από το ποιος είναι ο ρόλος αυτός.Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων για την διαμόρφωση του στρατηγικού προγράμματος που αξιοποιεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου, στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στη διοίκηση του δήμου εν γένει. Σχετικά με το αν είναι αναγκαία η ομαδική δουλειά με σχέδιο και πρόγραμμα θα σας απαντήσω «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Όλοι οι αιρετοί αποτελούν μέρος αναπόσπαστο μιας «μηχανής» που πρέπει να είναι σωστά συντονισμένη να επισκευάζει τα χαλασμένα μέρη της και να λειτουργεί άψογα!

[Π]: Πόσο σημαντική θεωρείται ότι είναι η συμμετοχή των νέων ανθρώπων έχοντας το δικαίωμα να ψηφίζουν από την ηλικία των 17 ετών;

Π.Χ: Το αφήγημα όλων μας που θέτουμε υποψηφιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι να καταφέρουμε να γίνει ο τόπος μας πρότυπο για τις επόμενες γενιές και τους νέους. Πως θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε αν δεν συμμετέχουν ενεργά αυτοί για τους οποίους πασχίζουμε; Οφείλουμε να ακούμε τα νέα παιδιά, τους μεγάλους του αύριο και να προσπαθήσουμε να αφουγκραστούμε το μέλλον που έρχεται ή το μέλλον που θέλουν να έρθει. Νέοι Άνθρωποι – Νέες Ιδέες – Σύγχρονη πολιτική.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top