«Αφουγκράζομαι» το μέλλον… – Κυριακοπούλου Μαρία, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «Η Γλυφάδα μας»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Η Κυριακοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 19 Μαΐου του 1983. Είναι φιλόλογος και ιδιοκτήτρια δυο φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης στη Γλυφάδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Αξία». Προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών, με τον παππού της, επιφανή και βραβευμένο ποιητή λογοτέχνη , Κώστα Θεοφάνους να την μυεί στον κόσμο της Ποίησης και της Λογοτεχνίας.

[Π]: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ: Η 20ετής ενασχόληση μου με τον χώρο της εκπαίδευσης και η αγάπη μου για τα παιδιά , ήταν οι βασικοί λόγοι που με ώθησαν να αποδεχθώ την πρόταση του Δημάρχου μας, Γιώργου Παπανικολάου και να θέσω υποψηφιότητα με τον σύνδεσμο «Γλυφάδα» μας. Έχω μεγαλώσει κυριολεκτικά μέσα σε τάξεις, καθώς η μητέρα μου ήταν ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών. Από πολύ μικρή γαλουχήθηκα με τις αξίες της γνώσης, της εκπαίδευσης.

Τον Δήμαρχο μας τον εκτιμώ και τον σέβομαι βαθύτατα. Η αγάπη μας για τα παιδιά είναι ο κοινός μας παρονομαστής και δεν σας κρύβω ότι η διορατικότητα του και η εργατικότητα του με ενέπνευσαν να γίνω μέλος της ομάδας του.

Θα ήθελα και εγώ να συμβάλλω, με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου στην υλοποίηση των στόχων μας για μια ακόμη καλύτερη πόλη. Η Γλυφάδα είναι η οικογένεια μου. Και όπως έχω ψηλά την οικογένεια μου, έτσι αντιμετωπίζω και την πόλη μας.

[Π]: Ποια είναι η δράση σας μέχρι τώρα στη Γλυφάδα;

Κ.Μ.: Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία δεν περιορίζεται μόνο στην προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επιδιώκω να μεταδώσω στα παιδιά αξίες, να τους στηρίξω σε κάθε τους βήμα, να τους βοηθήσω να βρουν ένα στόχο. Από το 2019 που άνοιξα το πρώτο μου φροντιστήριο στη Γεννηματά, οι γονείς με αγκάλιασαν γιατί αισθάνθηκαν ασφάλεια. Αυτή η εμπιστοσύνη τους με τιμά και ενδυναμώνει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι τους.

Διοργανώνω κάθε χρόνο εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας. Επίσης έχουμε συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου, σε μία προσπάθεια να παρακινήσω τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με ψυχολόγους στηρίζω τους μαθητές και τις οικογένειες τους την κρίσιμη περίοδο των εξετάσεων. Η αντιμετώπιση μου προς τους μαθητές είναι ολιστική. Θέλω πρώτα να αποκτήσουν αξίες, να μάθουν να παλεύουν για ένα σκοπό.

Σαφώς, η συμμετοχή μου σε εθελοντικές δράσεις του Δήμου είναι αυτονόητη.

[Π]: Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε με συντομία γιατί κάποιος να σας επιλέξει σε αυτές τις εκλογές;

Κ.Μ.: Μέσα από την καθημερινή μου επαφή με τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, ενστερνίζομαι τα προβλήματα της πόλης μας και αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους για το μέλλον. Η διάθεση προσφοράς και η ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα χαρακτηρίζουν πρώτα ως άνθρωπο και έπειτα ως εκπαιδευτικό. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα μπορέσω να προσφέρω ουσιαστικά στην πόλη μας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top