Επένδυσε στο μέλλον σου με μια ξένη γλώσσα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Learn Again – Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης www.learnagain.edu.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκμάθηση μιας δεύτερης (ή τρίτης!) γλώσσας είναι ευεργετική και αποτελεί ένα απαραίτητο προσόν για σπουδές και ευκολότερη εύρεση εργασίας. Τα οφέλη φυσικά είναι αναμφισβήτητα. Όταν επιλέγουμε μια γλώσσα, είναι σημαντικό να εξετάζουμε τα ενδιαφέροντά μας καθώς και τους στόχους για εκπαίδευση και καριέρα. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να είναι το σκαλοπάτι που θα σε βοηθήσει να κάνεις το άλμα που χρειάζεσαι.

Μία ξένη γλώσσα σε κάνει πιο επικοινωνιακό

Το να είσαι δίγλωσσος ή πολύγλωσσος σε ξεχωρίζει. Οι γλωσσικές δεξιότητες είναι πολυπόθητες από τους εργοδότες που θέλουν να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική επιχείρηση και είναι περιζήτητες όταν καλείσθε να δώσετε μία συνέντευξη για το επόμενο βήμα στην καριέρα σας. Η ευχέρεια δεύτερης γλώσσας μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας σε μια μεγάλη διεθνή εταιρεία. Οι αμερικανικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η ζήτηση για δίγλωσσους υπαλλήλους έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και ότι σχεδόν το 40% των αμερικανικών επιχειρήσεων σχεδιάζει να προσλάβει δίγλωσσο προσωπικό.

Μία ξένη γλώσσα «ανοίγει πόρτες»

Η ομιλία περισσότερων γλωσσών σε βοηθά να κατανοήσεις καλύτερα την παγκόσμια αγορά, καθώς και να καταλάβεις τις διεθνείς ανάγκες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χώρες στις οποίες μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού μιλάει μια δεύτερη γλώσσα έχουν υψηλότερο ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) από το διεθνές εμπόριο. Οι μονόγλωσσες χώρες που δεν ενθαρρύνουν την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε νεαρή ηλικία, μπορεί να χάσουν διεθνείς ευκαιρίες και πιθανά κέρδη, παρά το πλεονέκτημα των γηγενών. Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι η έλλειψη δεξιοτήτων ξένων γλωσσών στη Βρετανία κοστίζει στην οικονομία της έως και 48 δισεκατομμύρια λίρες (80 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως.

Μία ξένη γλώσσα αυξάνει τα κέρδη σου

Οι επιχειρήσεις βλέπουν τη συσχέτιση μεταξύ δίγλωσσων ή πολύγλωσσων εργαζομένων και ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές, επομένως είναι πρόθυμες να επενδύσουν στην απόκτηση προσωπικού με ισχυρές γλωσσικές δεξιότητες.

Μια αμερικανική μελέτη εκτιμά ότι οι δίγλωσσοι υπάλληλοι κερδίζουν ετησίως έως και 3.000 $ περισσότερα από τα μονόγλωσσα άτομα. Μια δεύτερη αμερικανική μελέτη δημοσίευσε ότι η εκμάθηση Γερμανικών μπορεί να αυξήσει το εισόδημα έως και 3,8% στις ΗΠΑ, αφού η Γερμανία είναι βασικός παίκτης στις ευρωπαϊκές αγορές. Και δεν σταματά εκεί. Το Euro London, ένα πρακτορείο προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στις ξένες γλώσσες, εκτιμά ακόμη ότι το να είσαι δίγλωσσος μπορεί να αυξήσει τον μισθό σου έως και 15%.

Όλα καταλήγουν στην αποτελεσματική επικοινωνία. Επιπλέον, η ομιλία περισσότερων από μία γλωσσών έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση και η δημιουργικότητα. Όλα αυτά είναι σημαντικά για την επιτυχία και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, ανεξάρτητα από το επίπεδό σας. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Learn Again θα βρεις το κατάλληλο περιβάλλον για να μάθεις την γλώσσα που θα σου ανοίξει πόρτες και θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς στον τομέα σου. Οι εξειδικευμένοι καθηγητές, τα ευέλικτα προγράμματα και οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία σου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top