Δίβαρη Μαρίτα: «Ήρθε η ώρα να αφιερώσω την ενέργειά μου στην υπηρεσία των πολιτών του τόπου μας»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Συνέντευξη στην Έφη Φιλιπποπούλου

Έχοντας ως πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα τον πατέρα της, Στέλιο Δίβαρη, η Μαρίτα αποφασίζει για πρώτη φορά να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών της συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Ο πατέρας της διετέλεσε για χρόνια δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας και παρά το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα, πάντα έβρισκε χρόνο για το κοινό καλό και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών. Έχοντας και η Μαρίτα τον ίδιο τρόπο προσέγγισης, μας συστήνεται για να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να της δώσουμε την ευκαιρία να προσφέρει μέσα από τα έδρανα του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.

[Π]: Κυρία Δίβαρη, μιλήστε μας για εσάς και πείτε μας, πώς αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;

ΜΑΡΙΤΑ ΔΙΒΑΡΗ: Γεννήθηκα το έτος 1988 και μεγάλωσα στη Γλυφάδα, έχω φοιτήσει σε όλες τις υποχρεωτικές βαθμίδες εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της περιοχής  και συνεχίζω να διαμένω και να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Γλυφάδα. Είμαι Δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο «Ιδιωτικό Δίκαιο», Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Πιστοποιημένη Διαπραγματεύτρια. Διατηρώ Δικηγορικό γραφείο στελεχωμένο από έμπειρους νομικούς υπό την επωνυμία «Δίβαρη Μαρία- Αναστασία & Συνεργάτες» με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής, το οποίο ίδρυσα το έτος 2014.

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μου προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναζήτηση του τρόπου εξέλιξης των κοινωνικών ομάδων στις οποίες συμμετείχα και για τον λόγο αυτό δραστηριοποιούμουν ενεργά, αρχικά κατά τα σχολικά μου χρόνια, αργότερα κατά τη διάρκεια του φοιτητικού μου βίου, και ακολούθως στο πλαίσιο του επαγγελματικού μου περιβάλλοντας, ως δικηγόρος.

Σε μια εποχή όπου η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, ένιωσα πως ήρθε πλέον η ώρα, έχοντας μεγαλώσει στη Γλυφάδα και δραστηριοποιημένη στην πόλη αυτή, να αφιερώσω την ενέργειά μου στην υπηρεσία των πολιτών του τόπου μας. Πάντοτε πίστευα ότι ο μόνος δρόμος για την πρόοδο των κοινωνικών ομάδων είναι η ενεργή συμμετοχή κάθε ατόμου που τις απαρτίζει στην προσπάθεια εξέλιξής τους. Δεν πρέπει να μένουμε παρατηρητές και σχολιαστές της ζωής, αλλά πρέπει να διαθέτουμε προσωπικό χρόνο για την επίλυση των ζητημάτων που  απασχολούν τον τόπο μας. Αυτή είναι η στάση ζωής που με διακρίνει, έχοντας σχετική επιρροή από την οικογένειά μου και ιδιαίτερα από τον πατέρα μου Στέλιο Δίβαρη, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας. Θαύμαζα την ανιδιοτελή προσπάθειά του κοιτώντας τον να αφιερώνει τον χρόνο που του απέμενε από το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα, όντας χειρουργός – ιατρός, για το κοινό καλό και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης της ζωής είναι και ο δικός μου οδηγός. 

[Π]: Είστε ένας νέος άνθρωπος με πλούσια δράση. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας, αν αύριο εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος;

Μ.Δ.: Προσωπικός στόχος και παράλληλα υπόσχεση προς όλους, είναι να εργαστώ ακατάπαυστα για την προοδευτική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Γλυφάδας. Βασικές, ωστόσο, προτεραιότητες είναι την προστασία του περιβάλλοντος, που δυστυχώς δοκιμάζεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ, και η ενδυνάμωση και προστασία των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

[Π]: Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες του Δήμου Γλυφάδας;

Μ.Δ.: Έχοντας μεγαλώσει στον Δήμο Γλυφάδας και πλέον δραστηριοποιούμενη επαγγελματικά στην πόλη μας, θα είμαι πάντα διαθέσιμη και ενεργή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Επιπλέον, στοιχείο που με διακρίνει προσωπικά, είναι μεν ο εντοπισμός και η ανάδειξη του προβλήματος, αλλά σημαντικότερο όλων είναι η προσήλωση στην επίλυση αυτού. Ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για ευχολόγια, αλλά για άμεσες και πρακτικές λύσεις, οι οποίες είναι ζητούμενο για εμένα, επιστρατεύοντας την εμπειρία μου στην κοινωνική δράση, αλλά και στον τομέα της δικαιοσύνης, ώστε να ξεπερνιούνται με τρόπο αποτελεσματικό ιδιαίτερα οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, που αποτελούν συχνά τροχοπέδη για τα παραπάνω. 

[Π]: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ξανά  την παράταξη «Η Γλυφάδα μας» και τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου;

Μ.Δ.: Ο δυναμισμός, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα και το όραμα του Δημάρχου, καθώς επίσης και το πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο είναι σωστά σχεδιασμένο, σύγχρονο και άμεσα υλοποιήσιμο, σε συνδυασμό με την πειθαρχία του στον τρόπο εργασίας για την επίτευξη των στόχων και την πρόοδο του Δήμου, νομίζω πως έχουν αναδειχτεί στα χρόνια της δημαρχίας του και αποτελούν εγγύηση για τη συνέχιση της προοδευτικής εξέλιξης της πόλης. Συνεπώς, ζητούμε από τους συμπολίτες μας, στις επερχόμενες εκλογές να μας εμπιστευθούν ξανά για ένα Δήμο ανθρώπινο και σύγχρονο.

[Π]: Κυρία Δίβαρη, σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον προεκλογικό σας αγώνα.

Μ.Δ.: Εγώ σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top