ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απρόσμενες εξελίξεις στο θέμα της επιλογής υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής από τη ΝΔ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Σε αναζήτηση νέου προσώπου για την Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται από την Παρασκευή 28 Ιουλίου η ΝΔ, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη να χορεύει σε εκδήλωση στο Ζάππειο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Το κυβερνών κόμμα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων από την αρχική του στήριξη έχει μπει σε διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη. Στο τραπέζι έπεσε εξ αρχής το όνομα του νυν Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, καθώς συγκέντρωνε τις προδιαγραφές που αναζητά η ΝΔ. Ο επιτυχημένος Δήμαρχος Γλυφάδας θα αποτελούσε τη διάδοχη κατάσταση του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια.

Η πρώτη επαφή που έγινε την Παρασκευή δεν απέδωσε καρπούς με τον Γιώργο Παπανικολάου να μην απαντά θετικά εκ πρώτης σε μια τέτοια υποψηφιότητα. Του ζητήθηκε να το σκεφθεί καλά και να επαναληφθεί η συνάντηση στο Μαξίμου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου, έγινε συνάντηση Μητσοτάκη – Παπανικολάου η οποία όμως δεν έβγαλε λευκό καπνό.

Αναζητήθηκαν και εναλλακτικές από το κυβερνών κόμμα, και ακούστηκε έντονα το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι έχει πολλά να προσφέρει στην Ελλάδα από την υφιστάμενη θέση του και έτσι απεσύρθη.

Ο Γιώργος Παπανικολάου βρέθηκε σε διαρκείς συζητήσεις, δεδομένου ότι ξαφνιάστηκε από τις εξελίξεις. Μόλις δύο ημέρες πριν είχε βάλει μπρος για την προεκλογική του στο Δήμο Γλυφάδας και έκλεινε υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του. Δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοδιοικητικού πεδίου, και βρίσκεται σε δεύτερες σκέψεις για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Οι τρεις όροι Παπανικολάου για να κατέβει στην Περιφέρεια Αττικής

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανικολάου για την Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κλειδώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Παλμού» έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι:

1ον Να καλύψει την προεκλογική του καμπάνια για την Περιφέρεια Αττικής, η ΝΔ.

2ον Να μην κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Γιώργος Πατούλης.

3ον Ο διάδοχός του για το Δήμο Γλυφάδας να είναι της επιλογής του.

Οι όροι αυτοί ήταν εύλογοι, όμως παραμένουν υπό συζήτηση με τα ενδεχόμενα περί διαδοχής να είναι ακόμη ανοιχτά, καθώς αναμένεται ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει τη Δευτέρα την απόφασή του.

Scroll to Top