Το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας στην Ισπανία – Σχέδιο κινητικότητας Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Τουρισμός στην ψηφιακή εποχή»

Γλυφάδα

Στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 “Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Erasmus+”, το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας υλοποίησε την περίοδο 12-18/12/2022 εγκεκριμένο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας διάρκειας 7 ημερών με θέμα τον «Τουρισμό στην ψηφιακή εποχή» στην πόλη Σεβίλλη της Ισπανίας. Στο σχέδιο συμμετείχαν 6 εκπαιδευτικοί  ειδικοτήτων Οικονομίας και Πληροφορικής, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εργασίες (job shadowing) του τουριστικού πρακτορείου Conocer Sevilla με την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Florencio Quintero Ceballos.

Βασικός στόχος των συμμετεχόντων καθηγητών ήταν η εκμάθηση μεθόδων διδασκαλίας των τουριστικών εργαστηριακών μαθημάτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Επιμέρους στόχοι του σχεδίου ήταν:

  • η κατάρτιση στη διαχείριση και οργάνωση μικρών τουριστικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την προβολή της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού σε εγχώριους και ξένους τουρίστες, έτσι ώστε να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της πρόσβασης στο Διαδίκτυο και στη διαχείριση του πελατολογίου
  • η εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία marketing
  • η δικτύωση των εκπαιδευτικών  του σχολείου με φορείς του εξωτερικού από όπου θα αντλούν τεχνογνωσία  και στο μέλλον
  • η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων τους
  • η επαφή με την ισπανική κουλτούρα
  • η καλλιέργεια της Ευρωπαϊκής συνείδησης

Στα πλαίσια αυτά οι εκπαιδευτικοί ασκήθηκαν:

– στο σχεδιασμό διαδικτυακού Ιστότοπου μιας τουριστικής επιχείρησης

– σε βασικά εργαλεία SEO για τη βελτίωση της ορατότητας της Ιστοσελίδας

– στη μεθοδολογία διαχείρισης του WordPress

– στα plugins και στις πλατφόρμες κρατήσεων για την προώθηση ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, κλπ

– στη διαχείριση των social media και στα εργαλεία που χρησιμοποιούν για την προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων (Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook)

Τέλος, συμμετείχαν σε μια σειρά πολιτιστικών επισκέψεων στη Σεβίλλη, στη Γρανάδα και στην Κόρδοβα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Μαΐου 2023]