Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης» – Κεντρική ομιλία του Χάρη Θεοχάρη στη Γλυφάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε γιορτή της Δημοκρατίας, με την αθρόα προσέλευση εκατοντάδων πολιτών, μετέτρεψε ο Χάρης Θεοχάρης την κεντρική προεκλογική ομιλία του, στην Άνω Γλυφάδα. Ο πρώην υπουργός Τουρισμού, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στο Β3 του Νότιου Τομέα της Αθήνας παρουσίασε τους στόχους της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και πάλι πρωθυπουργός, μετά από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Η αρχική τοποθέτηση του Χάρη Θεοχάρη αφορούσε σε ό,τι πέτυχε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας, παρά τις αλλεπάλληλες, διεθνείς και εξαιρετικά σοβαρές κρίσεις (προσφυγικό και ένταση με την Τουρκία, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, πληθωρισμός).
Ωστόσο, όπως τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης «Αντέξαμε. Είμαστε υπερήφανοι, διότι σταθήκαμε όρθιοι ως χώρα παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες. Είμαστε υπερήφανοι, διότι, παρά τις δυσκολίες, εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν ξεχάσαμε ούτε στιγμή τις δεσμεύσεις μας. Μέσα σε μια θύελλα αναταράξεων φέραμε περισσότερες δουλειές, μειώσαμε φόρους και εισφορές, στηρίξαμε τους αδύναμους, θωρακίσαμε τα σύνορα της χώρας».
Ο Χάρης Θεοχάρης έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην εθνική προσπάθεια της οποίας ο ίδιος ηγήθηκε, ως υπουργός, για την προστασία του «brand name Ελλάδα» και την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, υπερνικώντας τις τεράστιες δυσκολίες που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία.
Γενικότερα, ο Χάρης Θεοχάρης στάθηκε στη στήριξη της μεσαίας τάξης από τη Νέα Δημοκρατία, σε πλήρη αντίθεση με την αφαίμαξη και τις δοκιμασίες στις οποίες είχε υποβληθεί το πιο παραγωγικό τμήμα του ελληνικού λαού προηγουμένως, από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης. Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου -η στήριξη της μεσαίας τάξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης. Υπογραμμίζοντας ότι «η στήριξη της μεσαίας τάξης, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας, η προστασία των ευάλωτων ομάδων. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία και για αυτές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».
Καταλήγοντας, και αφού ευχαρίστησε θερμά το πλήθος των παρισταμένων στην κεντρική ομιλία του, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «το δίλημμα, ας μην έχουμε αυταπάτες, θα είναι ένα: σταθερά μπροστά ή πίσω ολοταχώς στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια; Στις 21 Μαΐου έχουμε μόνο μία επιλογή, κι αυτή είναι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επιλέξουν σταθερότητα, ρεαλιστικό σχέδιο, υλοποιήσιμο όραμα για την πατρίδα. Θα επιλέξουν στήριξη της κοινωνίας, επενδύσεις, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, νέες θέσεις εργασίας. Θα επιλέξουν την κυβέρνηση που θα αναβαθμίσει την θέση και την εικόνα της χώρας στην παγκόσμια σκηνή, θα επιλέξει την κυβέρνηση που χτίζει ισχυρές συμμαχίες, που αναβαθμίζει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας. Την κυβέρνηση της σοβαρότητας της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας. Την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Τον Χάρη Θεοχάρη προλόγισε η δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου, η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κα Μαρία Πολύζου ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Μαΐου 2023]

Scroll to Top