Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θεανώ Φωτίου, Υπ. Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ,σημαίνει ασφάλεια και πρόοδο για την κοινωνική πλειοψηφία»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Eπί τέσσερα χρόνια βιώνουμε την διάλυση του κοινωνικού κράτους που επιφέρει η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.
Βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες των πολιτικών που εφαρμόζει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από τις εκατόμβες νεκρών της πανδημίας λόγω της διάλυσης του ΕΣΥ μέχρι την τραγωδία των Τεμπών εξ αιτίας της διάλυσης των σιδηροδρόμων και από την εκτόξευση των τιμών στα τρόφιμα, την ενέργεια και την στέγη μέχρι τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις 10 δις, λίστες Πέτσα και εκπαιδεύσεις τύπου «σκοιλ ελικίκου».
Παράλληλα αντιμετωπίζουμε την καθεστωτική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για το κράτος, πρωτοφανή στα χρόνια της μεταπολίτευσης, που έχει κουρελιάσει το όποιο αφήγημά του περί δήθεν επιτελικού κράτους και προκαλεί οργή και έκπληξη ακόμα και σε συντηρητικούς πολίτες. Ωραιοποίηση μέχρι και αντιστροφή της πραγματικότητας, αυτοθαυμασμός, κατασυκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων, εκδικητικότητα, παρακολουθήσεις, καταστολή, εύνοια προς συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα, όλα σε βαθμό που δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά.
Η ανάγκη για αλλαγή είναι πια επιτακτική.
Ψηφίζουμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας, να αλλάξουμε το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για να αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα ώστε να δρομολογήσει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.
Ψηφίζουμε για να διασφαλίσουμε ότι κανείς μας δεν θα είναι μόνος αν κάτι συμβεί εξαιτίας κοινωνικών, υγειονομικών ή οικονομικών αιτίων. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον θα δημιουργήσουμε ένα τεράστιο δίκτυο υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας στους Δήμους με χιλιάδες προσλήψεις για την φροντίδα των παιδιών, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των ηλικιωμένων.
Η στεγαστική κρίση χτυπάει κυρίως στους νέους. 7 στους 10 δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το παιδικό τους δωμάτιο.
Δίνουμε σε 400.000 νέους 25-44 χρόνων επιδότηση ενοικίου από 140 ευρώ κάθε μήνα στο ένα άτομο, 210 στο ζευγάρι, και 350 ευρώ το μήνα για δύο άτομα με δύο παιδιά.
Συγχρόνως δημιουργούμε τις υποδομές ώστε οι νέοι, και όχι μόνο, με κοινωνικούς όρους, είτε να παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια για ιδιόκτητη στέγη, είτε να ενοικιάζουν οικονομική κατοικία.
Εγκαθιδρύουμε ένα νέο κράτος κοινωνικής προστασίας και φροντίδας. Καθένας μας από την γέννηση του θα ξέρει ηλεκτρονικά τι τού προσφέρει το κράτος-δωρεάν-σε υπηρεσίες και παροχές.
Θα ξέρει ότι το παιδί του θα πάει δωρεάν σε βρεφονηπιακό σταθμό που θα λειτουργεί σε 10ωρη βάση.
Θα ξέρει ότι όλα τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου θα πάνε σε ΚΔΑΠ όταν φέτος 85.000 παιδιά που το δικαιούνταν έμειναν χωρίς voucher.
Θα ξέρει ότι θα έχουν καθημερινά 680.000 σχολικά γεύματα υγιεινής μεσογειακής διατροφής όλα τα παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.
Και για πρώτη φορά, θα δώσουμε voucher για δωρεάν άθληση στα παιδιά του δημοτικού σε ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους.
Ενισχύουμε τις γυναίκες. Δίνουμε σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας, από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 του χρόνια και ξανά εφ’ όρου ζωής, όταν η μητέρα φτάσει σε συντάξιμη ηλικία. Αυξάνουμε το επίδομα για το δεύτερο παιδί στα 105 € το μήνα.
Για τους ανάπηρους: Αυξάνουμε τα αναπηρικά επιδόματα ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ κατά 20% και εξασφαλίζουμε προσωπικό φροντιστή ή βοηθό για 70.000 ανάπηρους και εργαλεία αξιοπρέπειας, τεχνητά μέλη, αμαξίδια κ.λ.π., χωρίς επιβαρύνσεις.
Για τους ηλικιωμένους δημιουργούμε 380 Ψηφιακά Κέντρα Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΟΦΗΛΙ) σε κάθε δήμο και εγκαθιστούμε σύστημα παρακολούθησης, εντοπισμού και τηλεειδοποίησης, σε περίπτωση ανάγκης του ηλικιωμένου, σε 24ωρη βάση.
Για όλα αυτά ψηφίζουμε σήμερα. Για το συμβόλαιο νίκης που υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον λαό. Για τη ζωή μας και το μέλλον μας.

Η Θεανώ Φωτίου είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Αρχιτέκτων, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, εκλέγεται Βουλευτής συνεχώς από το 2012 έως σήμερα. Στο διάστημα 2015-2019 ήταν Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι υπεύθυνη για την πολιτική κοινωνικής προστασίας και τη στεγαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Μαΐου 2023]

Scroll to Top