Χρήστος Ιακωβάτος: Που οφείλεται η αύξηση τιμών και ζήτησης στην αγορά ακινήτων;

Απόψεις Γλυφάδα

Προσπαθώντας να καταγράψουμε τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να σημειώνεται μια αύξηση στις τιμές προσφοράς ακινήτων είτε πρόκειται για ενοικίαση, είτε για πώληση καθώς επίσης και αυξημένη ζήτηση από το αγοραστικό κοινό.

Ειδικά τα Νότια Προάστια, καταγράφουν σημαντική άνοδο στη ζήτηση ακινήτων και έτσι παρατηρείται ένας μαραθώνιος για το ποιος θα προλάβει την καλύτερη προσφορά εξυπηρετώντας και καλύπτοντας τις βασικές του ανάγκες διαβίωσης. Σε αυτό οφείλεται το αναβαθμισμένο και ποιοτικό βιοτικό επίπεδο που παρέχουν με τις πόλεις των Νοτίων να έχουν τις ομορφιές τους, σε θάλασσα, βουνό αλλά και στον αστικό ιστό.

Δε θα πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε ότι την αγοραστική ζήτηση έχει αυξήσει και η επένδυση του Ελληνικού, κάνοντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα πόλο έλξης εγχώριου και ξένου πληθυσμού.

Συνήθως, τα προσφερόμενα ακίνητα πληρούν τις προδιαγραφές και αντιπροσωπεύει η τιμή ζήτησής τους τις παροχές και τις ανακαινίσεις που ήδη έχουν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Κατά διαστήματα, παρατηρείται η ανάγκη της ύπαρξης ακινήτων προς ενοικίαση διότι αλλάζουν οι γενιές και η νέα γενιά χρειάζεται στέγη την οποία δεν κατέχει. Επίσης η φοίτηση των παιδιών σε άλλες πόλεις, εκτός της πόλης που κατοικεί η οικογένεια, δημιουργεί πάλι την ανάγκη τη στέγασης των παιδιών αυτών, της λεγόμενης φοιτητικής στέγης.

Η νέα κοινωνική πολιτική θα μπορούσε να απαλύνει τα όποια προβλήματα αυτά και να δώσει λύσεις ώστε και οι νέοι να μπορούν να σπουδάσουν και οι οικογένειες τους να ανακουφιστούν οικονομικά.

Χρήστος Ιακωβάτος

Επιχειρηματίας

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Απριλίου 2023]