Με 1.188 αστυνομικούς ενισχύονται, σε πρώτη φάση, αεροδρόμια και πύλες εισόδου στη χώρα μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.
Στόχος της συνεργασίας των δυο υπουργείων, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι να επιβεβαιωθεί διεθνώς ότι η Ελλάδα εκτός από μια όμορφη χώρα είναι και ένας ασφαλής προορισμός και γι’ αυτό οικοδομείται ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για κάθε επισκέπτη και φίλο που έρχεται στην πατρίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε, υποστηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές.
Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την απόφασή του με την οποία ενισχύεται η πολύ σοβαρή δουλειά που είχε γίνει πέρυσι. Τόνισε ότι βασικό στοιχείο για να ταξιδέψει κανείς είναι η ασφάλεια, επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εκτίμησε ότι κι εφέτος θα έχουμε μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «1188 εκπαιδευμένοι αστυνομικοί προστίθενται αυτές τις μέρες στις υπηρεσίες ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Και σταδιακά θα προστεθούν όσοι ακόμη απαιτηθούν, εκεί καθώς και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και τα υπόλοιπα σημεία εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα. Το μήνυμα που σήμερα επιβεβαιώνουμε διεθνώς είναι ένα, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια όμορφη χώρα, αλλά και ένας απολύτως ασφαλής προορισμός. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού οικοδομούμε το ισχυρό δίχτυ ασφάλειας και φιλοξενίας, για κάθε επισκέπτη και φίλο που έρχεται στην Πατρίδα μας.
Υποστηρίζουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου, που δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές και εισοδήματα για όλους τους Έλληνες».
[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Μαρτίου 2023]




