Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συνεργασία με το ΕΨΕΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που αποτελούν πρότυπο λειτουργίας!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μια νέα σημαντική συνεργασία που θα ωφελήσει εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας και φυσικά τα ίδια τα παιδιά, ξεκίνησε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή (ΕΨΕΠΑ), του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής  του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (ΤΠΑΔΕΑ).

Στο Δημαρχείο Ελληνικού Αργυρούπολης, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος υποδέχτηκε τη νόμιμο εκπρόσωπο και Διευθύντρια του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Ε.Ψ.Ε.Π.Α κα Μουσένα Ελένη με την οποία συζητήσανε για τις δράσεις και το αντικείμενο συνεργασίας στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Παρόντες ήταν επίσης οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Κορίνα Θεοδώρου (Συντονισμού Αντιδημάρχων και Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών) και ο Κωνσταντίνος Μηνόπουλος (Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής).

Για το πρόγραμμα και τα σημαντικά οφέλη που θα αποφέρει στους μικρούς πολίτες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης μίλησε στον «Π» η κ. Μουσένα, τονίζοντας ότι μέσα από την εκπαίδευση διαμορφώνεται ο ενεργός πολίτης. «Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στηρίζονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, που βασίζονται στην αντίληψη ότι η γνώση παράγεται σε συνεργασία των ακαδημαϊκών φορέων με την κοινωνία και τους επαγγελματίες. Συνεπώς αυτή η συμπαραγωγή της γνώσης θα δούμε να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το project που έχουμε ετοιμάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Μουσένα επεσήμανε ότι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης είναι ο πρώτος Δήμος που αναπτύσσει συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Εργαστήριο ΕΨΕΠΑ διότι υπήρχε πρότερη ακαδημαϊκή διασύνδεση, καθώς το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου παρακολούθησαν εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. «Γύρω από το μικρό παιδί, στρέφεται μια κοινωνία και δε θα πρέπει να το θεωρούμε άβουλο πλάσμα που απλώς το αφήνουμε σε ένα μέρος για να κάνουμε τις δουλειές μας. Αυτή η συμπεριφορά μειώνει την αξία του», μας εξηγεί. Το μνημόνιο συνεργασίας έχει διάρκεια 2,5 χρόνια με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης και διεύρυνσής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του Παιδαγωγικού Έργου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου στο ΙΒ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής οδήγησε στην πρόταση συνεργασίας από το ΠΑ.ΔΑ., καθώς η λειτουργία των παιδικών σταθμών που είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά αποτελεί πρότυπο!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαρτίου 2023]

Scroll to Top