«Αντιμέτωποι με παράλογες αντιξοότητες» – Ανακοίνωση Κονδύλη για τα εμπόδια που συναντά σε δημοτικούς χώρους

Άλιμος

Τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή Αλίμου, στην προσπάθεια της να αποκαταστήσει τη μορφή των κοινοχρήστων χώρων, απομακρύνοντας τα τσιμέντα και τις αυθαίρετες χρήσεις από την παραλιακή ζώνη, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

«Μέσα στο πολύ δυσάρεστο και βαρύ κλίμα των ημερών, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε και με δυσάρεστα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της πόλης μας.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούμε εργασίες στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου, σε χώρους του Δήμου μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη μορφή των κοινοχρήστων χώρων, να απομακρύνουμε τσιμέντα και αυθαίρετες χρήσεις, να φυτέψουμε πράσινο και εν γένει να διαμορφώσουμε την παραλία μας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους πολίτες, την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα της ζωής τους.

Η προστασία της νομιμότητας και των δικαιωμάτων του Δήμου μας, η ανάδειξη του κοινοχρήστου χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης, η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της κοινωνίας, αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον της Δημοτικής Αρχής.

Αυτό, φυσικά, έχει δυσαρεστήσει ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία εξακολουθούν να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλιακή ζώνη. Αποκορύφωμα του μένους και της απελπισίας τους, είναι να προβαίνουν σε πρωτόγνωρες, απερίγραπτες και ανεπίτρεπτες ενέργειες.

Από το περασμένο Σάββατο, οι εκπρόσωποι ενός παραλιακού καταστήματος προσπαθούν να εμποδίσουν τα συνεργεία του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους, φθάνοντας μέχρι του σημείου να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος προσωπικά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Υπαλλήλων, ζητώντας μάλιστα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου (!!!), επειδή ο Δήμος κάνει εργασίες σε δικό του, δημοτικό χώρο!!!

Έχει, πράγματι, χαθεί το μέτρο και η κοινή λογική σε ορισμένες πτυχές της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Ορισμένοι νομίζουν ότι η θρασύτητα και η κατάχρηση των θεσμών (π.χ. της Δικαιοσύνης) μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη άνομων στόχων.

Απέναντι σε όλα αυτά τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, που ελπίζουν ότι θα “επιβάλλουν” τον νόμο τους στην παραλιακή ζώνη, που προσπαθούν να “επιβάλλουν” τη βούλησή τους στη Δημοτική Αρχή και συνολικά στην κοινωνία μας, η απάντησή μας ήταν και παραμένει πάντοτε η ίδια: προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!! Δεν πτοούμαστε από φαιδρότητες και ‘τερτίπια’ και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης μας.

Περισσότερα, όταν περάσουν οι σκληρές μέρες του πένθους και της θλίψης που μας βαραίνει όλους…».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2023]