Οι Εξερευνητές και η Τeam Kat Kat βρήκαν τον «Κρυμμένο Θησαυρό» στην Ηλιούπολη

Ηλιούπολη

Τριακόσιοι περίπου κυνηγοί θησαυρού έζησαν μια μοναδική περιπέτεια το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στην Hλιούπολη, όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», παρουσία και του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Το Παιχνίδι ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Τ.Τ. Ηλιούπολης.

Στο Κυνήγι Θησαυρού που έστησαν οι «Οδηγοί» συμμετείχαν παραπάνω από 300 άτομα όλων των ηλικιών, τα οποία κινούμενα σε ομάδες βίωσαν για 1,5 περίπου ώρα τη χαρά της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας και της εξερεύνησης της πόλης μέσα από 40 ψηφιακές δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου και μέσα από έναν ψηφιακό χάρτη, περιηγήθηκαν στην πόλη και βρήκαν μερικά μόνο από τα κρυμμένα μυστικά της, αναζητώντας τον Θησαυρό από την Αγία Μαύρα ως την Πλατεία Κοτζιά και από το Χαλικάκι ως την Αγία Παρασκευή.

Οι ομάδες που επικράτησαν ήταν:

-Οι Εξερευνητές και η Τeam Kat Kat που κέρδισαν την 1η θέση με 48 πόντους

-Το Τρελοπαρεάκι που κέρδισε τη 2η θέση με 47 πόντους

Παράλληλα, συμμετείχε και μας ξεσήκωσε με τους ήχους, τον χορό και τη ζωντάνια τους η Ομάδα Βραζιλιάνικων Κρουστών Quilombo.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το κυριότερο όλων είναι ότι τα παιδιά που συμμετείχαν χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους, συνεργάστηκαν για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, γνώρισαν καλύτερα την πόλη τους και το απόλαυσαν με την ψυχή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τη συμβολή τους, καθώς και στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους ‘κυνηγούς’ που συμμετείχαν, στα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους εθελοντές μας για την άριστη συνεργασία τους!».

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας. Ελπίζουμε να το απολαύσατε και να πήρατε την ευκαιρία να νιώσετε τη χαρά του παιχνιδιού όσο κι εμείς. Από εμάς, ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια και κυρίως για το χαμόγελο», σημειώνουν οι «Οδηγοί» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Ηλιούπολης.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βιδάλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αντζινάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη Γιάννης Πούλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Περιβάλλοντος Παναγιώτης Κόκλας, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ιωάννα Σκλαβενίτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης Θανάσης Κουρέτσης και η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας Αργυρώ Αδαμοπούλου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2023]