Παραδοσιακά Κούλουμα στο Χαλικάκι

Ηλιούπολη

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης για τα Κούλουμα, στο Πάρκο Χαλικάκι.

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, έδωσαν το «παρών» στη γιορτή και απόλαυσαν τα νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας που προσέφερε ο Δήμος, λαγάνα, χαλβά και άλλα, με κορυφαίο την παραδοσιακή φασολάδα και άφθονο κρασί.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε στις 10 το πρωί, με λάτιν χορούς από τη χορογράφο Κατερίνα Παπασπύρου με τη συμμετοχή τμήματος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΗΛ).

Ακολούθησε γλέντι, χορός και πολύ κέφι, υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ και παραδοσιακών ελληνικών χορών από τα χορευτικά τμήματα του ΠΑΟΔΗΛ.

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «Όλη η Ηλιούπολη μια αγκαλιά, σαν μια μεγάλη οικογένεια, γιορτάζει σήμερα τα Κούλουμα και υποδέχεται τη Σαρακοστή, με κέφι και εορταστική διάθεση, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή και δύναμη σε όλους!».

Με σύμμαχο το καλό καιρό που επικράτησε, δεκάδες μικροί και μεγάλοι πέταξαν με επιτυχία τους πολύχρωμους χαρταετούς που μοίρασε δωρεάν ο Δήμος Ηλιούπολης, οι οποίοι γέμισαν τον Αττικό ουρανό δίνοντας μια ξεχωριστή νότα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2023]