Έρχεται (;)… χριστουγεννιάτικο χωριό στο κέντρο της Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Κατά πλειοψηφία απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου στην πρόταση που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή για να εκμισθώσει τη νησίδα της Γρ. Λαμπράκη, που περικλείεται από τις οδούς Α. Μεταξά & Κύπρου για τη διενέργεια χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Εξηγώντας τις σκέψεις της διοίκησης ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου τόνισε ότι «τα προηγούμενα χρόνια δεν ευοδώθηκε μια προσπάθεια να υπάρξει μια χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση στην πόλη μας στα πρότυπα που εμείς έχουμε σκεφτεί όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις». Και συνέχισε λέγοντας πως «Οτιδήποτε προταθεί θα το δούμε πριν εκμισθώσουμε τον οποιοδήποτε χώρο». Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να υπάρχει η εικόνα των αποσπασματικών εγκαταστάσεων.. ένα παγοδρόμιο εδώ… κάτι παιχνίδια εκεί αλλά επιθυμεί να γίνει μια οργανωμένη χριστουγεννιάτικη υποδομή με ήπιες εγκαταστάσεις και όχι σε τύπο λούνα παρκ. «Δίνουμε το χώρο, ο καθένας θα μας πει τι προτείνει… Έχουμε βάλει πολύ αυστηρές προδιαγραφές».

Ο χώρος δεν επελέγη τυχαία σύμφωνα με το Δήμαρχο. «Επιλέγουμε αυτό το χώρο γιατί πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλος και δε δημιουργεί καμία όχληση», είπε και τόνισε επιπλέον πως θα γίνει με διαγωνιστική διαδικασία αν και τα χρονικά περιθώρια είναι ήδη στενά.

Η κίνηση αυτή – αν ευοδωθεί – έχει σκοπό τη δημιουργία ενός υπαίθριου πολυχώρου, που θα προάγει τη διασκέδαση, θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στο κέντρο της πόλης και την τουριστική προβολή, θα συνεισφέρει στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Νοεμβρίου 2016]

Scroll to Top