Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας εγγύηση για ασφάλεια στα σύνορα και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας»

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Τη σταθερότητα που χρειάζεται η Ελλάδα τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό, μπορεί να τη διαφυλάξει η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πάνω από 5.000 νεοδημοκράτες κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτικού του Γραφείου, που πραγματοποιήθηκε στο Γκολφ της Γλυφάδας. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο Γ΄ αντιπρόεδρος τηςΒουλής Αθανάσιος Μπούρας, οι βουλευτές της Ν.Δ Διονύσης Χατζηδάκης, Βασίλης Οικονόμου και Κατερίνα Μονογιού, Γιάννης Παππάς, Γιώργος Αμανατίδης  οι πρώην υπουργοί Φάνη Πάλλη Πετραλιά και Παναγιώτης Σκανδαλάκης, η πολιτευτής της Ν.Δ Άννα Ροκοφύλλου, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Καραμαλάκης και Κώστας Παπαθανασίου, οι περιφερειάρχες  Αττικής Γιώργος Πατούλης και Ιονίων νήσων  Ρόδη Κράτσα και οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αργυρούπολης- Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Ζωγράφου Βασίλης Θώδας και Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος.  Την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος.

«Η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Για αυτό χρειάζεται τη ΝΔ, χρειάζεται όλους εμάς μπροστάρηδες στη μάχη για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί το αύριο της Ελλάδας. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί. Για μια νέα μεγάλη νίκη. Πάμε όλοι μαζί να δυναμώσουμε και άλλο την πατρίδα μας. Πάμε όλοι μαζί για να αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες μπορούμε. Πάμε όλοι να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που αξίζουμε και που αξίζουν τα παιδιά μας. Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε δυναμική στις γειτονιές μας, προοπτική στον τόπο μας, τον νότιο τομέα. Πάμε όλοι μαζί να χτίσουμε μεταξύ μας μια ισχυρή και δημιουργική σχέση εμπιστοσύνης, να οικοδομήσουμε ένα συμβόλαιο ευθύνης. Με τη Νίκη!», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, απευθυνόμενος στους πολίτες των Δήμων του Νοτίου Τομέα όπου θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Αστυνομίας για τη φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο. «Γιατί η ασφάλεια όλων των πολιτών, ξεκινά από την ασφάλεια της Ελλάδας στα σύνορά της. Για όλους αυτούς τους λόγους θέσαμε προχθές τον ακριτικό μας Έβρο στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής μας πολιτικής. Η μάχη στα σύνορα είναι σκληρή», είπε και τόνισε ότι «Τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα» προσθέτοντας ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης ο Φράχτης να ολοκληρωθεί και στο σύνολο της συνοριακής γραμμής ενώ άμεσα δημοπρατείται η κατασκευή επί πλέον 35 χλμ Φράχτη. Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι «όλοι εδώ να αισθανόμαστε ήσυχοι πως η πατρίδα μας δεν κάνει εκπτώσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα, δε διαπραγματεύεται τις παναθρώπινες αξίες. Τις περιφρουρεί, περιφρουρώντας τα σύνορά της!».

Αναφερόμενος στο έργο της αστυνομίας υπογράμμισε ότι η λέξη κλειδί είναι «εμπιστοσύνη». Και αναφέρθηκε στη νέα σχέση εμπιστοσύνης κοινωνίας και αστυνομίας, για την οποία, όπως είπε «εργαζόμαστε σκληρά»

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτός από το έργο που έχει κάνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και σε τρία σημεία από το έργο του στο Υπουργείο Εσωτερικών:

  • Στην ψήφιση του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τη χώρα που βρίσκονται, σημειώνοντας ότι οι νέοι έως 30 ετών δεν χρειάζονται κανένα δικαιολογητικό για να ψηφίσουν.
  • Στο πρόγραμμα «Τρίτσης» για την Τοπική αυτοδιοίκηση, ύψους 2,5 δις ευρώ, εκ των οποίων 220 εκατ. κατευθύνονται σε δήμους του Νοτίου τομέα.
  • Στη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των δήμων, επιλύοντας τα αδιέξοδα που είχε δημιουργήσει η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνοντας ότι η  αξία της αλληλεγγύης «είναι αυτή που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι όλη η κοινωνία προχωρά μπροστά», αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα.

Έκανε επίσης ευρεία αναφορά σε μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή, όπως είναι η επένδυση στο Ελληνική που θα ενισχύσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ σημείωσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και του Υμηττού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αξίες που διέπουν διαχρονικά τη ΝΔ αλλά και στον ιδρυτή της παράταξης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν τις παραπλανητικές ετικέτες:

«Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ το 1974 έγραφε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας, του έθνους και του λαού, αφήνοντας στο παρελθόν τις παραπλανητικές ετικέτες της Αριστεράς, του Κέντρου και της Δεξιάς. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις μέρες μας. Οι ετικέτες αυτές μπορεί να έχουν γκριζάρει αλλά οι αξίες στις οποίες πιστεύω και περιγράφουν το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ διαχρονικά είναι ισχυρές, είναι ανεξίτηλες και είναι αυτές που συνθέτουν το όραμά μας για την Ελλάδα. Και οι αξίες αυτές είναι: η πατρίδα και ο πατριωτισμός, η ελευθερία και η αλληλεγγύη. Υπηρετούμε αυτές τις ιδέες με συνέπεια και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα τόνισε ότι «η ελευθερία για εμάς είναι η πρώτιστη αξία για τον άνθρωπο, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς την ασφάλεια».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές κάλεσε σε ενότητα όλους τους Νεοδημοκράτες:

«Όταν με ρωτούν αν είναι δυνατή η αυτοδυναμία, απαντώ: Μπορούμε να το κάνουμε όπως το 2019! Με ενότητα. Με ενωμένη την Παράταξη. Ανοίγοντας την αγκαλιά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Χρειάζονται όλοι και ειδικά όλοι όσοι έχουν δώσει τη ζωή τους στη ΝΔ. Γιατί οι αξίες και η πορεία της παράταξης στο χθες και το σήμερα, είναι πέρα και πάνω από ονόματα.  Η παράταξη αυτή υπάρχει, επειδή  της δίνει ζωή και υπόσταση ο ανώνυμος νεοδημοκράτης. Που  μεταφέρει το μήνυμα από πόρτα σε πόρτα. Σε αυτόν χρωστάει η ΝΔ την ύπαρξή της, σε αυτόν οφείλει η Πατρίδα την αναγέννησή της τα τελευταία χρόνια. Γιατί ό,τι είπαμε, το κάναμε! Παρά τις κρίσεις, τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Αυτές είναι οι εγγυήσεις μας, αυτή είναι η δύναμή μας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Ιανουαρίου 2023]