Η Γλυφάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Παπάζογλου

Γλυφάδα Επικαιρότητα

Μια σπουδαία Γλυφαδιώτισσα, μια μεγάλη Κυρία της Γλυφάδας, δυναμική και αεικίνητη, άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς, η Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. και της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ», Μαίρη Παπάζογλου, «έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023 για τη γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας πιο φτωχή τη Γλυφάδα που τόσο αγάπησε και πρόσφερε.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένεια της εκλιπούσης ανακοινώνοντας συνάμα ότι στην εξόδιο ακολουθία επιθυμία της οικογένειας είναι αντί κατάθεσης στεφάνων να γίνουν δωρεές για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Παύλου – Δημητρίου στην Άνω Γλυφάδα.

Η εκλιπούσα ήταν παντρεμένη με το Μιχάλη Παπάζογλου είχαν αποκτήσει τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε εκτάκτως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην πρώτη συνεδρίαση για το 2023, προκειμένου να επιβεβαιώσει το δυσάρεστο γεγονός και να αποφασίσει την απόδοση τιμών στην εκλιπούσα.

Μεσίστια η σημαία στο Δημαρχείο Γλυφάδας σε ένδειξη πένθους

  • Με δαπάνη του Δήμου η κηδεία της
  • Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Με λόγια βαθειάς αγάπης και ειλικρινούς εκτίμησης ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξήραν το ήθος, την προσωπικότητα και την πολυετή δράση και προσφορά της Μαίρης Παπάζογλου στα κοινά της πόλης, καθώς και τον αγώνα της για τον τόπο καταγωγής της, τη Μικρά Ασία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης και ακολούθως κάθε ένας από τους συναδέλφους της κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για τη σπουδαία Γλυφαδιώτισσα που δεν σταμάτησε λεπτό να αγωνίζεται και να προσφέρει: από τους προσκόπους και τους συλλόγους γονέων μέχρι τα πολιτιστικά δρώμενα ως εν ενεργεία Πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα Κ.Α.Π.ΠΑ., του νομικού προσώπου του Δήμου Γλυφάδας για τον Πολιτισμό.

Μια γυναίκα με θετική αύρα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και έγινε παράδειγμα προς μίμησιν.

Εκφράζοντας βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της, τον σύζυγό της Μιχάλη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου η κηδεία της εκλιπούσης και να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχείο Γλυφάδας σε ένδειξη πένθους.

Ειδικότερα, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2023

για την Μαίρη Παπάζογλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας αποφασίζει:

• Η κηδεία της εκλιπούσης να γίνει με δαπάνη του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 140 του Κ.Δ.Κ (Νόμος 3463/06-114 Α).

• Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 12/1/2023 και ώρα 15.00 στον Ιερό Ναό Αγίων Δημητρίου και Παύλου στην Άνω Γλυφάδα.

• Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό κατάστημα.

• Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της εκλιπούσης.

• Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

«Αντίο αγαπημένη μου Μαίρη»

Μια Μικρασιάτισσα ήρθε στη Γλυφάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα, ασχολήθηκε με τα κοινά, αγαπήθηκε από πολύ κόσμο αξίως και έδειξε πως μπορεί κάποιος να συνδυάσει τη δημοφιλία, την προσφορά, την οικογένεια και την καριέρα. Κάτι πολύ δύσκολο στη εποχή μας για οποιαδήποτε γυναίκα. Όσες φορές θυμάμαι τη Μαίρη Παπάζογλου, ήταν πάντα χαμογελαστή, έξω καρδιά, με τον καλό λόγο, πάντα της προσφοράς με διάθεση να γίνουν τα πράγματα καλύτερα για τη κοινωνία. Η Μαίρη Παπάζογλου ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου της Γλυφάδας, οργάνωσε τελετές και εορτές, ασχολήθηκε προσφέροντας έργο στα ΚΑΠΗ και ήταν κοντά πάντα στο συμπολίτη. Ήταν μέλος της «Νέας Πορείας» και θα είναι αισθητή η απουσία της και στην κοινωνία και στο Δήμο της Γλυφάδας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει και την διαβεβαιώνουμε ότι δε θα λείψει από τη μνήμη μας διότι της αξίζει. Αντίο αγαπημένη μας Μαίρη και συλλυπητήρια στο σύζυγό της Μιχάλη και στην οικογένεια της.

Ο ιδρυτής του «Π»

Δημήτρης Φιλιππόπουλος

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Ιανουαρίου 2023]