Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σχολική Δράση Ανακύκλωσης για τον Καφέ Κάδο – Μαζική συμμετοχή από τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/vvv, ενεργοποίησε για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 τη δράση διαλογής των υπολειμμάτων τροφών στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων με τίτλο «Καφέ κάδος». Στη δράση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 9 Νηπιαγωγεία και συνολικά 300 και πλέον μαθητές.

Στόχος, της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με το ρεύμα των βιοαποβλήτων, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς – πολίτες του Δήμου. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών για να συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών τους. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε τάξη τοποθετήθηκε ένας καφέ κάδος μεγέθους 40lt και στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένας καφέ κάδος 120lt. Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησαν με την παρουσία τους την ημέρα διανομής του εξοπλισμού στα Νηπιαγωγεία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Έργων κος Νικόλαος Βάσης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Κανέλλου.

Η αποκομιδή των καφέ κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link https://www.followgreen.gr/vvv/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Βίντεο μικρού μήκους για την σπατάλη τροφίμων από τα Γυμνάσια του Δήμου

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης Followgreen.gr/vvv, οργάνωσε για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 την εικαστική δράση με τίτλο ‘’Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας’’ στις σχολικές μονάδες των Γυμνασίων. Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Γυμνασίων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ανέδειξαν τα οφέλη της «Μείωσης Σπατάλης τροφίμων» και της «Διαλογής στην Πηγή σε Καφέ κάδο Υπολειμμάτων Τροφών» μέσω της δημιουργίας μικρού μήκους βίντεο, κάνοντας χρήση ειδικών εφαρμογών επεξεργασίας.

Οι δημιουργίες των μαθητών θα προβάλλονται για διάρκεια ενός μήνα στην ειδική κατηγορία της δημοτικής πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link: Followgreen.gr/vvv/contest με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων έργων με βάση την προτίμηση – ψήφο των μελών της πλατφόρμας.

INFO

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Παρακαλείσθε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας.

Γίνετε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον με απλά βήματα:

  • Δημιούργησε δωρεάν λογαριασμό στο Followgreen.gr/vvv.
  • Κέρδισε πόντους από την ανακύκλωση που πραγματοποιείς.
  • Κέρδισε πόντους από την ενημέρωσή σου μέσα από άρθρα/βίντεο/κουίζ/πράσινες αποστολές.
  • Εξαργύρωσε τους πόντους σε προσφορές τοπικών επιχειρήσεων.
  • Δώρισε τους πόντους στο σχολείο της επιλογής σου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Δεκεμβρίου 2022]

Scroll to Top