Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Νέες δενδροφυτεύσεις αντικαθιστούν σάπια δέντρα στην Ηλιούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εν όψει και του χειμώνα -και μετά από εισηγήσεις των ειδικών του Δήμου- εντοπίστηκαν οι σάπιες λεύκες σε σημεία της πόλης και αντικαταστάθηκαν άμεσα από νέα δέντρα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και καταστροφές στις περιουσίες των δημοτών.

Με τις νέες παρεμβάσεις, δημιουργούνται νέες «ανάσες πνοής» σε πολλά σημεία της πόλης με στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού για τους κατοίκους.

Οι δεντροφυτεύσεις έρχονται σε μία περίοδο όπου στον Δήμο βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες μικρά έργα για τη δημιουργία ενός αστικού περιβάλλοντος που καθιστά τον Δήμο όλο και πιο ανθρώπινο, σε μια περίοδο όπου ο αστικός ιστός απειλείται ιδιαίτερα από εκπομπές αερίων, θόρυβο, έλλειψη πρασίνου κ.ά.

Αυτή τη γενική εικόνα ο Δήμος προσπαθεί να αλλάξει και αλλάζει καθημερινά βάσει σχεδίου εστιάζοντας στα δέντρα και τις διαμορφώσεις χώρων ώστε να υποστηριχτούν οι οικολογικές λειτουργίες ζωτικής σημασίας για την πόλη.

«Η ανάγκη προστασίας και δημιουργίας, όπου είναι δυνατό, νέων χώρων πρασίνου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται -και αντιμετωπίζεται- ως προτεραιότητα. Πέραν από την παροχή των περιβαλλοντικών λειτουργιών ζωτικής σημασίας, μπορούν να ωφελήσουν κατά πολύ την υγεία των δημοτών και να καταστήσουν ευχάριστη και άνετη τη διαμονή και εργασία», τονίζεται στη σχετικά ανακοίνωση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Δεκεμβρίου 2022]

Scroll to Top