Σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αλίμου επί Κονδύλη τη θητεία 2014 – 2022

Άλιμος

Μείωση των χρεών του Δήμου κατά 56%

Αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου

Παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες που ζήσαμε και ζούμε από το 2014 μέχρι σήμερα (capital controls, μνημόνια και δημοσιονομική κρίση, πανδημία και lockdown, πόλεμος και ακρίβεια), με πολλή και μεθοδική δουλειά η Δημοτική Αρχή στον Άλιμο έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την ώρα που παράγεται και αξιοπρόσεκτο δημοτικό έργο, όπως διαπιστώνουν καθημερινά, δημότες και κάτοικοι.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης «έχουμε πετύχει να αποπληρώσουμε χρέη άνω των 12.000.000€, τα οποία επί σειρά ετών είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν».

Ο πίνακας αποτυπώνει συνοπτικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αλίμου και από αυτόν φαίνεται ότι στις 31.8.2014 η συνολική καθαρή θέση του Δήμου ήταν αρνητική (δηλ. χρέος) και ανερχόταν στα 26.558.030,61 €. Στις 30.6.2022 η συνολική καθαρή θέση (χρέος) είχε μειωθεί στα 11.725.432,97 €. Δηλαδή ο Δήμος έχει μειώσει τις οφειλές του (χρέη) κατά 56%!

Που οφείλεται η πολύ σημαντική βελτίωση; «Είναι το αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται καθημερινά, με πολύ κόπο. Κάνουμε οικονομία, βάζουμε προτεραιότητες και ταυτόχρονα διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Αττικής, Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ.Εσωτερικών κ.ο.κ.)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κονδύλης.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος στηρίζει ουσιαστικά της ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων της πόλης, φροντίζει καθημερινά και σχολαστικά την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και όλες τις υποδομές του Αλίμου.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, με στόχο την ακόμα περαιτέρω μείωση των χρεών του Δήμου. Πρόκειται για χρέη που έρχονται από το παρελθόν, αλλά έχουμε αποφασίσει να τα αποπληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας, ο Δήμος Αλίμου να είναι οικονομικά υγιής και διαρκώς ικανός για να παράγει έργο, ώστε να φροντίζει καθημερινά τους πολίτες του και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα της ζωής τους», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 12 Νοεμβρίου 2022]