Νάσος Σπυρόπουλος: “Η γιαλαντζί Αριστερά, η Υπαξιωματική Αντιπολίτευση και ο αξιοθρήνητος Πρόεδρος”

Γνώμες Ελληνικό Αργυρούπολη

Με ασφαλή χρονική απόσταση τεσσάρων μηνών, έτσι ώστε να «κάτσει ο κουρνιαχτός», με ώριμη ματιά δηλαδή, θα αναφερθούμε στο Δ.Σ. της 22/06/2022.

Η παράταξη «εκτός πλάνου» (δεν έχει εκλεγεί στο ΔΣ) ανέλαβε, για ιδεολογικούς λόγους(!!), φαντάζομαι, να διαμαρτυρηθεί, καταγγέλλοντας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τον άτυχο εργάτη στο Δήμο μας, που σκοτώθηκε κατά την εκτέλεση εργασιών όντας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας που είχε σύμβαση με το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αφού έβγαλε τελάλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εν λόγω παράταξη, προκειμένου να προκαλέσει ντόρο, εμφανίστηκε στο ΔΣ της 22ης Ιουνίου με πανό και πλησίστιο αριστερίζον πάθος. Η αστυνομία έξωθεν των θυρών, καθ’ όσον είχε ενημερωθεί μέσω του Διαδικτύου, και το πανό εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο δημοκράταρος Πρόεδρος του ΔΣ διέκοψε τη συνεδρίαση για 15 λεπτά, όπως είπε, «γνωρίζοντας πολύ καλά και από άλλες παρεμφερείς επαναστατικές εκρήξεις, ότι το “αριστερό τους πάθος” θα εξανεμιστεί πολύ σύντομα και θα πάνε για σουβλάκια». Οι γιαλαντζί  αριστεροί, με την ανάλογης ποιότητας κράσης της αφοσίωσης στην ιδεολογία τους. Έτσι ακριβώς συνέβη πράγματι, και οι “μαχητές” απεχώρησαν.

Οι εκπρόσωποι της υπαξιωματικής αντιπολίτευσης άλλο που δεν ήθελαν και, με το πέρας του καθορισμένου τέταρτου της ώρας, ενοχλημένοι δήθεν από την ασυνέπεια του δημοκράταρου Προέδρου Τσαρπαλή, απεσύρθησαν, ενημερώνοντας τον υπάλληλο γραμματέα, ωσάν εκείνος να είχε κάποια ουσιαστική αρμοδιότητα επί του θέματος.

Η υπαξιωματική αντιπολίτευση όμως έχει πολύ διαυγώς υπ’όψιν τις «μαλαγανιές» του και δεν δικαιολογιέται, καθ’ότι είναι πάγια τακτική του προαναφερθέντος να καταφεύγει σε τέτοιου είδους τεχνάσματα -φαινομενικά ακριβοδίκαιης και ρομανικής, αλλά κατά βάθος καλοϋπολογισμένης διαλλακτικής διαχείρισης.

Ο πληροφοριοδότης του κατόπιν, ευρισκόμενος παρών στην αίθουσα του ΔΣ, ενημέρωσε τηλεφωνικώς ότι το πεδίο ήταν πλέον ελεύθερο και από τους μεν αριστερόφρονες ογκόλιθους, και από τη δε υπαξιωματική αντιπολίτευση. Επέστρεψε λοιπόν ο πρόεδρος, μετά του συνόλου της παράταξης που ρέμβαζε υπομονετικά πίνοντας καφέ σε παρακείμενη καφετέρια, και ως πλειοψηφούσα παράταξη επεχείρησε να εξακολουθήσει τη διαδικασία. Σε εκείνο το σημείο ξεδίπλωσε ο δημοκράταρος Πρόεδρος όλη την έκταση της δεξιοτεχνίας του: αφού απουσίασε 50 λεπτά της ώρας, σε αντιδιαστολή με τα 15 που είχε ο ίδιος ορίσει, επεδίωξε να ολοκληρώσει κακήν κακώς τη διαδικασία, σε ειρωνικά μικρό χρονικό διάστημα λίγων στιγμών.

Ωστόσο, δυο παρατάξεις, έχουσι γνώση του μοτίβου, παρίσταντο καρτερικά στην αίθουσα. Όταν ο πρόεδρος με μειλίχια υποκριτική ευγένεια απολογήθηκε για την ανακολουθία και την αστοχία του και δαψιλώς ανορθόδοξα, πονηρά, έσπευσε να συνεχίσει, οι δύο εναπομείνασες παρατάξεις διαμαρτυρήθηκαν εντόνως και η διαδικασία διεκόπη.

Τότε ακριβώς οι γνωστοί «αγανακτισμένοι» του ΔΣ ανέλαβαν τα ηνία εκτοξεύοντας προκλήσεις και προβοκάτσιες, σε σημείο που συνεπλάκησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ουδέποτε στη διεξαγωγή του Δημοτικού μας Συμβουλίου διαδραματίζονταν τέτοια λυπηρά δρώμενα. Ο ευτελισμός της ποιότητας, η ανηθικότητα της  υποδαύλισης και η έκπτωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αξιοκαταφρόνητο έργο του δημοκράταρου προεδρεύονυος αυτού.

Υπηρετώ περίπου 1/4 του αιώνα στα δημοτικά έδρανα. Κατάντια όμοια της παρούσης δεν έχω άλλη φορά συναντήσει.

Νάσος Σπυρόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Ελληνικό-Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη”

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Οκτωβρίου 2022]