Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Οριστικό! Διοίκηση και διαχείριση του παραλιακού μετώπου παραχωρείται στους Δήμους

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Γλυφάδας  Γιώργος Παπανικολάου επιβεβαίωσαν το μεσημέρι της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου την οριστικοποίηση της παραχώρησης της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών τους από το Κράτος στους Δήμους τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη συνάντησή μας σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ι.  Μπαλαφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το Κράτος στους Δήμους μας.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη η οποία ήλθε έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας είναι πλέον να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο των πόλεων μας, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους – αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμη, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας. Πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση  με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

Πιστεύουμε, ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Δήμαρχος Αλίμου – Ανδρέας Κονδύλης

Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δήμαρχος Γλυφάδας – Γιώργος Παπανικολάου»

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον «Παλμό» του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Scroll to Top