Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο Ανδρέας Κονδύλης διαμηνύει… «ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Καταγγελίες για προσωπικές απειλές εναντίον του δέχεται ο Δήμαρχος Αλίμου

Αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη από την ΚΕΔΕ

Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην τοπική αλλά και ευρύτερη κοινωνία μας οι καταγγελίες για απειλές που δημόσια δήλωσε ότι δέχεται ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 24 Οκτωβρίου το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν οι αποκαλύψεις Κονδύλη ότι μπράβοι της νύχτας, ανάμεσά τους και εν ενεργεία αστυνομικός εκτοξεύουν απειλές σε βάρος του. Ο Δήμαρχος έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του και τόνισε ότι «αυτό αφορά ένα συγκεκριμένο κατάστημα και έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο, από τότε που πήραμε τα μέτρα για την ηχορύπανση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα». Στο πρόσωπο του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη έχει ξεκινήσει ένα κύμα συμπαράστασης από την αυτοδιοίκηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να εκφράζει δημόσια την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη όλων.

Με στοιχεία στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμαρχος Αλίμου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι εκτοξεύουν ύβρεις, χυδαιότητες και απειλές. «Λένε μεταξύ άλλων ότι θα μου δώσουν ένα γερό μάθημα, θα μάθω τι σημαίνει να τα βάζω με τον τάδε, το αφεντικό τους δηλαδή κλπ.», ανέφερε χαρακτηριστικά και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Θέλω λοιπόν και δημόσια από εδώ να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς τους κυρίους και στα αφεντικά τους. Δεν τους φοβάμαι, είμαι εδώ και ας κοπιάσουν, αν νομίζουν, τους περιμένω. Μάλιστα ένας από τους μπράβους φέρεται να είναι εν ενεργεία αστυνομικός που εργάζεται ταυτόχρονα και στο συγκεκριμένο νυχτερινό κατάστημα. Χωρίς πολλά λόγια αρκέστηκε σε όσα είπε και τόνισε ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει με ονόματα και περισσότερα στοιχεία.

Με προσωπική του δήλωση στον «ΠΑΛΜΟ» ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση:

«Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε για ολόκληρη την κοινωνία και ιδίως για τα παιδιά μας μία παραλία χωρίς μπράβους, χωρίς υπόκοσμο, χωρίς ναρκωτικά. Οι απειλές που δεχόμαστε δεν μας φοβίζουν, αντιθέτως δυναμώνουν την πεποίθησή μας ότι πρέπει να παρέμβουμε αποφασιστικά για να ξεριζωθούν οι θύλακες της παρανομίας.

Έχω ήδη διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, όπου θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι. Επίσης, έχω ενημερώσει και προσωπικά τους αρμόδιους στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι έδειξαν ταχύτατα αντανακλαστικά και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Το μήνυμά μας είναι σαφές: όποιος επιχειρεί να εγκαταστήσει τον δικό του “νόμο” στην παραλία, στο τέλος θα φύγει τρέχοντας. Εργαζόμαστε σκληρά, κράτος, δήμοι και περιφέρεια, ώστε να φτιάξουμε την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, με ασφάλεια και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των περιοχών μας και για τους επισκέπτες. Κανένας “επιχειρηματίας της νύχτας” δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει αυτήν την προσπάθεια».

Στήριξη από την ΚΕΔΕ

Στο πλευρό του Δημάρχου Αλίμου τάχθηκε και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητώντας από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να διερευνήσουν άμεσα τις καταγγελίες του κ. Κονδύλη.

Η δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου αναφέρει:

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέλω να εκφράσω την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη τόσο τη δική μου, όσο και των Δημάρχων της χώρας, στο πρόσωπο του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος κατήγγειλε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του, πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται από την προσπάθεια του συναδέλφου μας να θέσει κανόνες στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων στα όρια της παραλιακής ζώνης της πόλης του, με στόχο να προστατεύσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών του.

Ζητώ από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης,στα οποία ήδη προσέφυγε ο συνάδελφος δήμαρχος, να εξετάσουν άμεσα τις καταγγελίες του, ενώ το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία οφείλουν να τον προστατεύσουν από  αυτούς που τον απειλούν, ιδιαίτερα εφόσον στα πρόσωπα αυτά καταγγέλλεται από τον ίδιο πως εμπλέκεται και άτομο που υπηρετεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με τη δημόσια στήριξή μας  στον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Αυτοδιοίκηση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Οκτωβρίου 2022]

Scroll to Top