Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Περιφέρεια και ΤΑΙΠΕΔ από κοινού για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα –  Αστικός Περίπατος» – Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί την κατασκευή του ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στην Αττική Ριβιέρα από την Καλλιθέα έως και τη Βούλα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης και ακολούθως υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, της κατασκευής ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου από την Καλλιθέα έως τη Βούλα, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδη.

Το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην υπογραφή της Σύμβασης η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ. 

Ειδικότερα το  αντικείμενο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα –  Αστικός Περίπατος» αφορά το πρώτο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ειδικότερα την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου-που εκτείνεται από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης). Το εκτιμώμενο συνολικό μήκος είναι 13,5 χιλιόμετρα.

Στόχος του Έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025, είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η παρέμβαση στοχεύει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας του αστικού χώρου και της προσέλκυσης νέων λειτουργιών οικονομικών δραστηριοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα οδηγήσει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Σεπτεμβρίου 2022]

Scroll to Top