Επαναλειτουργεί στην Ηλιούπολη το κέντρο ημέρας για άτομα με άνοια

Ηλιούπολη

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια, σε συνεργασία με την «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών», για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης.

Επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό ή Νοσηλευτή και Ιατρό Νευρολόγο, παρέχει υπηρεσίες «Διάγνωσης και Αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάϊμερ» και συγκεκριμένα:

  • Εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.
  • Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης με ομαδικά και ατομικά θεραπευτικά προγράμματα για τα άτομα με διαγνωσμένη νόσο Αλτσχάϊμερ ή άλλες μορφές άνοιας.
  • Συμβουλευτική συγγενών και φροντιστών ατόμων με άνοια.
  • Ενημέρωση φροντιστών.
  • Διασύνδεση με την κοινότητα.

Τα θεραπευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης των νοητικών λειτουργιών (μνήμης, προσοχής, λόγου κ.α.), θεραπείες μέσω τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, νοητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και γυμναστική.

Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με άνοια, την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους αλλά και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να παραμείνουν δραστήριοι πνευματικά και σωματικά, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια λειτουργεί καθημερινά από 09:00 έως14:00, στο Παράρτημα Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης – 3ο ΚΑΠΗ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 210 9706347.

«Με τη συνεργασία Δήμου Ηλιούπολης και της «Εταιρείας Alzheimer Αθηνών», δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και συγγενών και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σε θέματα σχετικά με την άνοια», τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Σεπτεμβρίου 2022]