Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας: ΝΑΙ στην Αιμοδοσία – ΟΧΙ στην Απουσία

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων  και Επικοινωνίας στο πλαίσιο των δράσεων «Είμαστε εδώ, δράσε μαζί μας» και  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη διοργάνωσαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου την δράση «ΝΑΙ στην Αιμοδοσία, ΟΧΙ στην Απουσία» στο Αμφιθέατρο του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Γλυφάδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας όπου μετέφεραν την κινητή μονάδα αιμοδοσίας στο χώρου του αμφιθεάτρου. Οι σπουδαστές  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις επισκέπτριες υγείας κυρία Φώτη Δήμητρα και Ζιάκου Αικατερίνη για τις προϋποθέσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συνολικά από τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές καθώς και το διοικητικό προσωπικό του Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δηλώνοντας συμμετοχή 59 άτομα. Πάνω από το 95% των σπουδαστών συμμετείχαν για πρώτη φορά σε δράση αιμοδοσίας, γεγονός ενθαρρυντικό  για την ευαισθητοποίηση και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Η δράση αλληλεγγύης του Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και εκπαίδευση μιας νέας γενιάς αιμοδοτών και στην ενεργοποίηση της σπουδαστικής κοινότητας  σε συμμετοχικές δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, δημιουργώντας ουσιαστικές σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Ιουλίου 2022]

Scroll to Top