Βασίλης Σπανάκης: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επένδυση του Ελληνικού χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης»

Βουλή Ηλιούπολη

Στη Βουλή συζητήθηκε την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειου – Πέτρου Σπανάκη, για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.
Ο κ. Σπανάκης στην τοποθέτησή του τόνισε την αναγκαιότητα έναρξης του έργου το οποίο όπως είπε «δεν αφορά μόνο τις περιοχές του Νότιου Τομέα, αλλά ολόκληρη την Αττική» και το οποίο συνδέεται με την αναγκαία αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στην υλοποίησή του έργου και για αυτό το λόγο όπως είπε «το Υπουργείο έχει ζητήσει από τη Lamda Development να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του έργου η οποία είναι ενταγμένη στο ΠΔΕ 2021-2027».
Ο κ. Σπανάκης στη δευτερολογία του εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις απαντήσεις του Υπουργού και πρόσθεσε ότι «με τη Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Ιουλίου 2022]