Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε Γλυφάδα Βούλα – Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση απο την Πυροσβεστική, την πολιτική προστασία του Δήμου Γλυφάδας, το ΣΠΑΥ και τους εθελοντές για να συνδράμουν με όλα τα επίγεια μέσα που διατίθενται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα, συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζ/ρων τμημ. και 20 οχμτα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. Συνδρομή εθελοντές πυρ/στες & ΟΤΑ.
Η φωτιά έσβησε μετά απο ώρα χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα και δεν κινδύνευσε κανένας πολίτης και καμία κατοικία.

Δυστυχώς ο αέρας παραμένει πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής να επιχειρούν αδιάκοπα.

Ο Δήμος Γλυφάδας δήλωσε ότι παραμένει σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ότι ήδη έστειλε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας.

Να εκκενώσουν τα σπίτια τους στο Πανόραμα Βούλας ζήτησε με έκτακτη ανακοίνωση ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

🚨Παρακαλούμε όλοι οι κάτοικοι που τα σπίτια τους βρίσκονται στο Πανόραμα Βούλας από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο να εκκενώσουν άμεσα τις κατοικίες τους. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές.

🚨ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουν ανοίξει χώροι στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους.

https://www.facebook.com/yiannis.konstantatos/videos/755376205825345/
Scroll to Top