Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συνέντευξη Τύπου Βασίλη Βαλασόπουλου – «Η αλήθεια αποκαλύφθηκε και είναι σκληρή για τη Δημοτική Αρχή»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

«Η αλήθεια πάντα θα αποκαλύπτεται! Η λάσπη και η συκοφαντία έχουν βραχυχρόνια διάρκεια!» ήταν το μήνυμα που πέρασε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος. Αφορμή για τη δημόσια τοποθέτησή του ήταν η απόφαση της δικαιοσύνης με την οποία τίθενται στο αρχείο οι καταγγελίες περί «έκνομων ενεργειών» για δύο διαγωνισμούς το 2018, έναν για την προμήθεια 1.500 κάδων και έναν για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην Ηλιούπολη.

Ο Βασίλης Βαλασόπουλος τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης με αίσθημα ανακούφισης από τη μια αφού επανέρχεται έστω και μετά από λίγα χρόνια η αξιοπιστία της Διοίκησής του, αλλά και με αίσθημα αδικίας από την άλλη αφού τότε, το 2019, ήταν αρκετό για να γίνει η ζημιά και να χάσει τις εκλογές.

Έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο που αποσκοπούσε στη στρατηγική διάσπαση της παράταξης και χαρακτήρισε κορωνίδα και αφορμή τη διάδοση των ψευδών ειδήσεων ότι ο πρώην Δήμαρχος (δηλαδή ο ίδιος) προχώρησε σε έκνομες ενέργειες και συμπεριφορές.

Ο κ. Βαλασόπουλος έθεσε ευθέως το ερώτημα, γιατί ο νυν Δήμαρχος και τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζηδάκης δεν είδε τα όσα ψευδώς διέδιδε νωρίτερα; «Τις ανακάλυψε προεκλογικά τις έκνομες ενέργειες; Τόσα χρόνια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου δεν έβλεπε τίποτα και ξαφνικά, 8 μήνες πριν τις εκλογές τις κατήγγειλε;», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για τη δημοτική αρχή. Οι ανήθικες πολιτικές πρακτικές δε θα έπρεπε να έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Ηλιούπολη είναι μια πανέμορφη πόλη που έπεσε στα χέρια αυτών των ανθρώπων», είπε με θλιβερή διαπίστωση στον τόνο της φωνής του.

Ο πρώην Δήμαρχος σήμερα, μετά την πορεία που πήρε η υπόθεση αυτή περπατά στην πόλη με ψηλά το κεφάλι, όπως δήλωσε. Ενώ ζήτησε με προσωπική του επιστολή, να αναγνωστεί ολόκληρο το πόρισμα των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών στο δημοτικό συμβούλιο προς αποκατάσταση της φήμης του, και προανήγγειλε πως θα είναι και ο ίδιος παρών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Με ικανοποίηση μίλησε για την πολιτική του διαδρομή εντός και εκτός Δήμου Ηλιούπολης. Μια αυτοδιοικητική πορεία που πολλοί του αναγνωρίζουν ως άξια και ηθική. «Διαχειρίστικα εκατομμύρια ευρώ επί δεκαετίες ως περιφερειάρχης και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ποτέ κανένας δεν άφησε υπονοούμενο πως προσπάθησα να κλέψω», είπε με πικρία για τις λάσπες που του έριξε ο κ. Χατζηδάκης.

Τόνισε δε ότι όλοι όσοι σήμερα διοικούν είναι δικά του πολιτικά παιδιά. «Τα επέλεξα όλα και τα εκπαίδευσα σταδιακά», είπε αναφέροντας ότι αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, δε θα υπήρχαν και οι ανεξαρτητοποιήσεις.

Κλείνοντας δήλωσε τη στήριξή του στο νέο Πρόεδρο της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» Στάθη Ψυρρόπουλο και τόνισε ότι θα είναι δίπλα στην παράταξη και θα μείνει κοντά της.

Η ιστορία αυτή δε σταματά εδώ. Η δικαστική συνέχεια δίδεται στα μέσα Μαΐου όποτε και έχει οριστεί η δικάσιμος για τη μήνυση που είχε κάνει από τη μεριά του ο π. Δήμαρχος και οι λοιποί εμπλεκόμενοι.

Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Μαΐου 2022]

Scroll to Top