Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο νέος Αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Κώστας Στέφας συστήνεται στον «ΠΑΛΜΟ».

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εύκολη απόφαση η υπερβατική κίνηση να συστρατευθούμε με την «Ενωμένη Πόλη»

Ένα νέο πρόσωπο για τη Διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου αναλαμβάνει μια απαιτητική Αντιδημαρχία, αυτή της Διοίκησης στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Ο Κώστας Στέφας για πρώτη φορά βρίσκεται σε ένα τέτοιο ρόλο και μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΠΑΛΜΟ συστήνεται στους συμπολίτες του δίδοντας και το προσωπικό του στίγμα. Ένας κύκλος μπορεί να ολοκληρώθηκε για την παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά», ένας νέος όμως ανοίγει με την συστράτευση και την ενσωμάτωση στην «Ενωμένη Πόλη». Ο Κώστας Στέφας είναι αποφασισμένος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η επιλογή του ήταν η καταλληλότερη και οι συμπολίτες του να τύχουν των θετικότερων αποτελεσμάτων από τις ενέργειες της Διοίκησης.

[Π]: Ήταν μια εύκολη απόφαση να συστρατευτείτε με την παράταξη «Ενωμένη Πόλη»;

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΣ: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις. Υπάρχουν χρήσιμες αποφάσεις, αποφάσεις που μοναδικός γνώμονας είναι το καλό της πόλης σου και το όφελος των δημοτών σου. Ως μία τέτοια λοιπόν απόφαση πρέπει να λογίζεται και η απόφαση συνεργασίας με την «Ενωμένη Πόλη».

Για εμάς, ως παράταξη, κύριος στόχος μας ήταν προεκλογικά, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξασφάλιση ανταποδοτικών οφελών για την πόλη και τους δημότες από την σπουδαιότερη επένδυση που γίνεται στην χώρα μας αυτή την στιγμή, από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Ο στόχος αυτός έχει ήδη αρχίσει να επιτυγχάνεται από τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και την δημοτική αρχή της πόλης μας. Με την σωστή πολιτική διεκδικήσεων που έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα έχουμε ήδη κερδίσει ως Δήμος χώρους, οι οποίοι θα αποδοθούν στους δημότες μας και θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα χρόνια για το καλό της πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε μέσα σε αυτά το νέο Δημαρχείο, το Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού, το κτίριο για χρήση ΑΜΕΑ, κλειστό γυμναστήριο κ.α.

Σε αυτή την προσπάθεια και ταυτόχρονα πρόκληση λοιπόν, εμείς ως παράταξη, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε.

Επίσης τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την ουσιαστική και συνεχή αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών του Δήμου μας από την Δημοτική αρχή.

Οπότε απαντώντας στην ερώτηση σας, βάσει των παραπάνω στοιχείων… Ναι, ήταν μία εύκολη απόφαση να συστρατευθούμε με την παράταξη «Ενωμένη Πόλη» μετά την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της και Δημάρχου της πόλης μας.

Εδώ θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την υπερβατική του κίνηση αυτή, που σίγουρα απορρέει από την αγάπη που έχει για τον δήμο μας, όπως και εμείς αντίστοιχα.

[Π]: Υπήρξε ομοθυμία από όλα τα μέλη της παράταξης, εκλεγμένα και μη ή κάποιοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους;

Κ.Σ.: Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης μας αποδέχτηκαν τις προκλήσεις μιας τέτοιας συνεργασίας.

Βέβαια πάντοτε υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις, απόλυτα σεβαστές, πολλές φορές κινούμενες από προσωπική παρόρμηση, όχι με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά ήταν ελάχιστες.

Η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών μας εντάχθηκε στην παράταξη «Ενωμένη Πόλη», παίρνοντας μέρος στο συνέδριο της παράταξης της και θα ριχτούν στην μάχη των επόμενων δημοτικών εκλογών, έτοιμοι να δουλέψουν για το καλό της πόλης μας και των δημοτών μας.

[Π]: Πιστεύετε ότι έκλεισε ο κύκλος της παράταξης «Ξανά η Πόλη Μπροστά»;

Κ.Σ.: Κάθε κύκλος κάποια στιγμή κλείνει.

[Π]: Αποκλείετε να δούμε κάποια υποψηφιότητα από το χώρο αυτό;

Κ.Σ.: Όπως σας προανέφερα, η συντριπτική πλειοψηφία της παράταξης, συμφώνησε για  την συνεργασία με την «Ενωμένη Πόλη» και ήδη δραστηριοποιούνται μέσα από τα όργανα και τις επιτροπές της. Αυτή λοιπόν είναι η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση σας.

[Π]: Σήμερα, σας συναντάμε ως Αντιδήμαρχο Διοίκησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Ποια ήταν η αντίδρασή σας, όταν σας ανακοινώθηκε η Αντιδημαρχία;

Κ.Σ.: Μεγάλη έκπληξη, στην αρχή, γιατί είναι πολύ σημαντική ως αντικείμενο, η Αντιδημαρχία Διοίκησης και αμέσως μετά πίστη και αποφασιστικότητα ότι θα πετύχω, ώστε να δικαιώσω και τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο που με εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Σημειωτέον ότι έχω ζητήσει να προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί, και έχει γίνει αποδεκτό.

[Π]: Πιστεύετε ότι είναι ένας «εύκολος» χώρος;

Κ.Σ.: Κανένα πόστο, καμία θέση στο οργανόγραμμα ενός δήμου δεν είναι εύκολος χώρος ούτε για εμένα ούτε για τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους. Όλοι όμως είμαστε έτοιμοι ώστε να παλέψουμε για τον συμπολίτη μας, για τον δήμο μας.

[Π]: Ποια είναι η πρώτη κίνηση που θα κάνετε ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης;

Κ.Σ.: Θεωρώ αυτονόητο ότι ως πρώτη κίνηση θα είναι η όσο πιο πλήρης ενημέρωση μου για τις υπηρεσίες, ώστε να μπορώ να προτείνω λύσεις και προτάσεις, εφαρμόσιμες, πάντοτε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

[Π]: Τι θεωρείτε «καυτή πατάτα» για έναν αιρετό;

Κ.Σ.: Δύσκολες στιγμές, δύσκολες αποφάσεις, λαθεμένες πράξεις, όλα μπορούν να συμβούν σε έναν αιρετό, σε κάποιον που ασκεί διοίκηση. Το βασικό όμως να μην έχει συμβεί εσκεμμένα και κακοπροαίρετα. Το θέμα είναι να το αποδεχτεί, να ζητήσει συγγνώμη αν χρειάζεται, και το ουσιαστικότερο να διδαχθεί από την κακή στιγμή, ώστε να την αποφύγει στο μέλλον.

[Π]: Θα είστε υποψήφιος το 2023;

Κ.Σ.: Οι Δημοτικές Εκλογές βρίσκονται μόλις λίγους μήνες μακριά. Ποτέ δεν σταμάτησα να δείχνω το ενδιαφέρον μου για την πόλη μου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μου. Όλη η μέχρι σήμερα παρουσία και οι παρεμβάσεις μου επιβεβαιώνουν την ενεργό συμμετοχή μου με προτάσεις και ενέργειες. Πάντα στην πρώτη γραμμή για να μπορέσω ενεργά να συμβάλλω τα μέγιστα προς το καλύτερο του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Συνεπώς, απαντώντας ξεκάθαρα στο ερώτημά σας, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένη Πόλη» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Κωνσταντάτο.

Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Μαΐου 2022]

Scroll to Top