Αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ηλιούπολης με χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Ηλιούπολη

Το πράσινο φώς για την αναβάθμιση 6 παιδικών χαρών στο Δήμο Ηλιούπολης δόθηκε με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με το ποσό των 999.921,12 ευρώ και αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την ανακατασκευή παιδικών χαρών, καθώς και την κατασκευή ειδικών δαπέδων (επιφανειών πτώσης). Σκοπός του έργου είναι η ασφαλής λειτουργία των χώρων παιχνιδιού για τα παιδιά και η εναρμόνιση με τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι παιδικές χαρές που θα αναβαθμιστούν είναι οι εξής:

1.            Παιδική χαρά Πλατείας Ευρώπης

2.            Παιδική χαρά Πλατείας Ανεξαρτησίας

3.            Παιδική χαρά  Πανταζή και Λαγκαδίων

4.            Παιδική χαρά Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνάρχου Μακαρίου

5.            Παιδική χαρά  Θεσσαλίας και Μακεδονίας

6.            Παιδική χαρά Κύπρου και Σαντορίνης

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και με αφορμή την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ο κος Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Χατζηδάκη για την πορεία υλοποίησης άλλων έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Παράλληλα συζήτησε με τον κ. Χατζηδάκη τις προοπτικές και δυνατότητες για νέα έργα, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας.

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών επισήμανε μεταξύ άλλων: «Κάθε προσπάθεια βελτίωσης του περιβάλλοντος που ζουν τα παιδιά μας είναι και μια παρακαταθήκη για το μέλλον τους. Ως Περιφέρεια Αττικής, έχουμε ως αρχή να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε ό, τι αφορά δράσεις και έργα που ενδυναμώνουν την ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών μας. Η δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών χώρων παιχνιδιού και αναψυχής δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια, αλλά μια πρακτική αναγκαιότητα, που όλοι οι γονείς κατανοούν, για όσα παιδιά μεγαλώνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αποδώσουμε στα μικρά παιδιά, τοπία και χώρους ξεγνοιασιάς και ασφαλούς άθλησης και ψυχαγωγίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γ. Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την στήριξη της Περιφέρειας, επισημαίνοντας με τη σειρά του την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου που θα συμβάλλει στην καλύτερη και ασφαλέστερη άθληση και ψυχαγωγία των μικρών δημοτών των περιοχών της Ηλιούπολης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Μαΐου 2022]