Διδακτική επίσκεψη στο Πυροφυλάκιο του Δήμου Γλυφάδας από μαθητές του ΕΠΑΛ

Γλυφάδα

Οι τρόποι προφύλαξης και διαχείρισης κρίσεων απέναντι σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και πυρκαγιές, ήταν το αντικείμενο πάνω στο οποίο ενημέρωσε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Γλυφάδας η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.Α.Ε.ΑΝ.) κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στο Πυροφυλάκιο του Δήμου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Γλυφάδας, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό της εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας Άννυς Καυκά, καθώς και της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρίας Καράμπελα -Καραβουσάλη.

Ο Πρόεδρος Νίκος Ρήγας και τα μέλη της Ο.Α.Ε.ΑΝ Γλυφάδας ενημέρωσαν τους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού και τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στον τομέα της πρόληψης εκτάκτων αναγκών.

Ο εθελοντής πυροφύλακας καταγράφεται στο Πυροφυλάκιο Γλυφάδας, προμηθεύεται τον απαραίτητο εξοπλισμό αναγνώρισης εθελοντή και αναλαμβάνει μια βάρδια διάρκειας μίας έως δύο ωρών στη διάρκεια της οποίας παρατηρεί τις περιοχές στο βουνό του Υμηττού που εποπτεύει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας.

Η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει αφού ξεκινάει την 1η Μαΐου και ο Δήμος Γλυφάδας δηλώνει και φέτος πανέτοιμος. «Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι περισσότεροι από 3.000 Γλυφαδιώτες υπηρέτησαν το θεσμό του εθελοντή πυροφύλακα στο Δήμο Γλυφάδας, παρέχοντας άρτια προστασία στο βουνό», τονίζεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται ότι «στόχος τους, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είναι ο άμεσος εντοπισμός τυχόν δασικής πυρκαγιάς και η έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών κατάσβεσης».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Απριλίου 2022]