Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Θα συνεχίσουμε να διορθώνουμε τον ΕΦΚΑ – Ούτε ένας συνταξιούχος στην αναμονή»

Βουλή Επικαιρότητα

Την αταλάντευτη πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, σε διαρθρωτικές αλλαγές στον ΕΦΚΑ προκειμένου να εκμηδενιστεί η αναμονή για την έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν, υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χάρης Θεοχάρης. Στο πλαίσιο της συζήτησης η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να αντιστρέψει την κριτική προς την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «τα υποτιθέμενα σκάνδαλα περί προσλήψεων μετακλητών υπάρχουν μόνο στο μυαλό σας. Εγκαλείτε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία προχωρά σε σειρά μεταρρυθμίσεων εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων, χτίζοντας μία νέα Ελλάδα. Μία χώρα με διεθνή ρόλο, με εσωτερική αυτοπεποίθηση και με ρεαλιστική αισιοδοξία. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήρθε με σχέδιο να γκρεμίσει».

Ακολούθως, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέλυσε την εκ βάθρων διαφορά αντιλήψεων για το ελληνικό δημόσιο, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως εξής: «Για εμάς το δημόσιο εξυπηρετεί. Προσλαμβάνει. Αξιολογεί. Κυνηγά τους επίορκους υπαλλήλους. Για τη Νέα Δημοκρατία το δημόσιο υπάρχει χάριν των Ελλήνων πολιτών. Αντίθετα, για τον ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο προστατεύει τους επίορκους υπαλλήλους, μόνο δρομολογεί -χωρίς να ολοκληρώνει- δράσεις και αφήνει ασύδοτους τους υπαλλήλους του».

Ειδικά για τον ΕΦΚΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, «ο ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ξεχάσατε πως κρύβατε 300 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, γιατί είχαν ελλείψεις στα δικαιολογητικά; Εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον ΕΦΚΑ που παραλάβαμε από εσάς. Γι’ αυτό και υλοποιήσαμε νέο σύστημα για ψηφιακές συντάξεις, δημιουργήσαμε Κέντρο Εξυπηρέτησης που ενημέρωσε ήδη πάνω από 1 εκατ. πολίτες. Και θα συνεχίσουμε να διορθώνουμε τον ΕΦΚΑ, έως ότου να μην υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος στην αναμονή για την έκδοση της σύνταξής του. Τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν: Το καλοκαίρι του 2019 υπήρχαν 486 εκατ. εκκρεμότητες. Τον περασμένο Δεκέμβριο τις είχαμε περιορίσει στα 239 εκατ».

Ο κ. Θεοχάρης έκλεισε την τοποθέτησή του σε αυστηρό τόνο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «η μόνη αυταπάτη που μπορείτε να έχετε σήμερα, είναι ότι υπάρχει ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την πόλωση και το διχασμό. Το 2015 θα ταΐζατε τον κόσμο από τις γερμανικές αποζημιώσεις και θα λύνατε μαγικά όλα τα προβλήματά του. Σήμερα θα τον ταΐσετε τον κόσμο από τα κλεφτόδεντρα και υπόσχεστε να κάνετε το ίδιο. Όμως, η Νέα Δημοκρατία προτιμά να ζει στον πραγματικό κόσμο, στην πραγματική μάχη με τα προβλήματα, ανάμεσα στους πραγματικούς Έλληνες. Αυτούς που θα σας στείλουν στα αζήτητα της ιστορίας για άλλη μία φορά, σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, όταν και θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Έως τότε, καλή τύχη με τις αυταπάτες σας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Απριλίου 2022]