«Κύμα Ενωμένων Πολιτών» Δημήτρης Δαβάκης: «Πάντα με παρρησία η στάση μας για το συμφέρον των πολιτών»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δήλωση του Επικεφαλής της παράταξης «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» Δημήτρη Δαβάκη για την ανακατασκευή της Μαρίνας στη Βουλιαγμένη

Σχετικά με το θέμα ανακατασκευής της Μαρίνας στη Βουλιαγμένη, στην 6η συνεδρίαση του ΔΣ, 18-5-2020, κατά την αιτιολόγηση, είχα τοποθετηθεί ως εξής: «Επί της αρχής δεν συμφωνούμε σε μία Μαρίνα Mega Yacht στην περιοχή μας, λόγω των τυχόν περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υποβάθμιση ίσως των θαλάσσιων ακτών, επίσης στην περιοχή υπάρχει (…) και Αρχαιολογικό και υψηλού επιπέδου περιβαλλοντικό υπόβαθρο, όμως δεν θα είμαστε αντίθετοι στον εκσυγχρονισμό και δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ανάπτυξη στον υψηλού επιπέδου τουρισμό. Με το μάτι όμως στραμμένο στο Προεδρικό Διάταγμα της 6/6/2019 που είναι και άρτιο και αυστηρό και την παραχώρηση της 31/10/2012 από την ΕΤΑΔ στη Μαρίνα».

Στην  3η συνεδρίαση του ΔΣ, 28-2-2022, δήλωσα και δηλώνω: «Η καλή πρόθεση που εκφράστηκε με την θετική τοποθέτηση της παράταξης μου, στις 18-5-2020, μετράει απογοήτευση κατά την πρόοδο των εργασιών. Δεν προσπαθώ να ισορροπήσω σε δύο βάρκες. Το έπραξα τότε με παρρησία και με τεκμηρίωση της τοποθέτησής μου αλλά ποτέ δεν έβαλα τα αραβοτουρκικά συμφέροντα των επενδυτών πάνω από το συμφέρον των κατοίκων και από την οικολογική καταστροφή του όρμου της Βουλιαγμένης».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Μαρτίου 2022]

Scroll to Top