Λαμπερά βαφτίσια στο Γκολφ της Γλυφάδας – Ο νεοφώτιστος… Στέλιος – Δημήτρης Πουπάκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Νονός ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_1s

Χαμόγελα χαράς, ευτυχίας αλλά και έντονο πολιτικό χρώμα είχε η βάπτιση του υιού του πρώην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Κώστα Πουπάκη που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουνίου στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Γκολφ της Γλυφάδας. Νονοί του ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και η οικογενειακή φίλη του ζευγαριού Άννα Κατάφτου. Ο μικρός… Στέλιος – Δημήτρης Πουπάκης χαμογελαστός καθόλη τη διάρκεια του μυστηρίου έδειχνε να απολαμβάνει την ημέρα όντας και το λαμπερό πρόσωπο! Όλα τα μάτια στραμμένα επάνω του. Φτάνοντας η στιγμή της κολυμπήθρας εντύπωση έκανε η πρώτη αντίδραση του… αφού περιεργάστηκε το λάδι που έβαλε ο νονός. Ενώ το κλάμα του ακούστηκε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Μπαίνοντας ο Στέλιος – Δημήτρης στην αγκαλιά του νονού του, χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους.

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_11s Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_9s

Το «μαρτυρικό» – ιδιαίτερα πρωτότυπο – μια κρητική λίρα. Το μυστήριο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, ο οποίος και με το πέρας της τελετής ευχήθηκε στους γονείς να καμαρώνουν το νεοφώτιστο. Εξήρε τη σημασία της ημέρας – ανήμερα των Αγίων Πάντων – εξηγώντας το νόημα της για την εκκλησία αλλά και για την καθημερινή ζωή. Ευχήθηκε στο νεοφώτιστο να πάρει τα χαρίσματα των αναδόχων του και ιδιαίτερα του Δημάρχου Γλυφάδας που διακρίνεται για το ήθος του και την ευγένεια του που δεν είναι προσποιητή. Επίσης, αιτιολόγησε την παρουσία του στο μυστήριο καθώς δε συνηθίζει να παρίσταται σε «κοσμικά» όπως είπε. «Ο Σεβασμιώτατος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε γιορτή των παιδιών που κάνει η Μητρόπολη και καταλαβαίνετε πως τα παιδιά έχουν προτεραιότητα» είπε.

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_4s Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_2s

Τόσο στη βάπτιση όσο και στη δεξίωση που ακολούθησε σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Γλυφάδας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά της συζύγου του. Επίσης: Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Βλάχος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Λευτέρης Ζαγορίτης, Συλβάνα Ράπτη, Σπύρος Δανέλλης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ρόδη Κράτσα, Ευάγγελος Αντώναρος, Νίκος Χουντής, Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλη Βαλασόπουλο, Ανδρέα Κονδύλη, Βαγγέλη Κοκκώση, Γαβριήλ Αραμπατζή, Μάριο Κασσέρη, Στέλιο Θεοδοσόπουλο, Γιάννης Τζούβελης, Νατάσα Αργυροπούλου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαρία Παπάζογλου, Νίκος Παπάζογλου, Άννυ Καυκά, Στέλιος Κουρουπάκης, Ορέστης Τσάγκας, Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Δημήτρης Αγγελάτος, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σάσα Πατεράκη, Μαίρη Μηλιαρέση, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Περικλής Δορκοφίκης κ.α.

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_6s

Το γλέντι ξεκίνησε με μαντινάδα – με συνοδεία μουσικής της ορχήστρας – και διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τη μαντινάδα – που είχε και η πρόσκληση στο κάλεσμά της – είχε γράψει ο ίδιος ο Κώστας Πουπάκης για το γιο του.

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_12sΚάλεσμα

Είμαι της Κρήτης Πρίγκιπας

Χανιώτικη η γενιά μου

και θα χαρώ στη βάφτιση

να είσαστε κοντά μου.

Κωστής είν’ ο πατέρας μου

και μάνα μου η Χριστιάννα,

και δυο νονοί απίθανοι,

ο Γιώργος και η Άννα.

Βάλτε στην κούπα τσικουδιά,

και πιείτε στην υγειά μου,

Στέλιος – Δημήτρης μάθετε

θα είναι τ’ όνομά μου.

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_5s

Δια μικροφώνου ο Κώστας Πουπάκης ευχαρίστησε φανερά συγκινημένος όλους λέγοντας: «Ευχαριστώ που στη νέα φάση της ζωής μου – που όσο και αν καθυστέρησε – είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ, βρεθήκανε δίπλα μου στη χαρά της βάφτισης του γιού μου Στέλιου-Δημήτρη, εκτός από αγαπημένους συγγενείς και ΦΙΛΟΙ από ΚΑΡΔΙΑΣ-και αυτό μετράει πολύ περισσότερο. Φίλοι από όλη την Ελλάδα, που συνεργαστήκαμε, βαδίσαμε μαζί, με στήριξαν σε όλη μου την πορεία, από τα σπουδαστικά, από τον εργασιακό μου χώρο, από τους πραγματικούς κοινωνικούς αγώνες, αλλά και την πολιτική στην Ελλάδα  & την Ευρώπη .. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μέσα από την καρδιά μου. Θα ήταν παράλειψη αν πέρα από τους φίλους & συναγωνιστές-δεν έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ, και στους παρευρισκόμενους πολιτικούς-αγαπημένους φίλους μου, Πρόεδρο Δημοκρατίας ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, Πρόεδρο μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Βουλευτές και πρώην Υπουργούς, Δημάρχους, & πρώην ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-φίλους καρδιάς από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Και φυσικά στους δύο απίθανους Νονούς του Στέλιου-Δημήτρη, τον πετυχημένο Δήμαρχο Γλυφάδας-που θεωρώ & σαν μικρότερο μου αδελφό ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, αλλά και την οικογενειακή μας φίλη και συνεργάτιδα ΆΝΝΑ ΚΑΤΑΦΤΟΥ που από την πρώτη  κιόλας στιγμή της γέννησης, είδαν το βαφτιστήρι τους και σαν δικό τους παιδί».

 

Και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ευχαρίστησε με τη σειρά του «μέσα από την καρδιά μου τον φίλο και αδερφό μου Κώστα Πουπάκη και τη σύζυγό του Χριστιάννα Κουκουτσίδη για τη μοναδική τιμή που μου επεφύλαξαν να γίνω – μαζί με την έτερη νονά Άννα Κατάφτου – ο πνευματικός πατέρας του γιου τους Στυλιανού – Δημητρίου.
Ο Στέλιος μας θα φτάσει πολύ ψηλά στη ζωή του και θα μας κάνει όλους υπερήφανους. Μακάρι κάθε ημέρα της ζωής του να είναι ο ίδιος υγιής και χαρούμενος και να μεταδίδει τη χαρά και την αισιοδοξία γύρω του, όπως έκανε τη βραδιά της βάφτισής του».

Poupakis Stelios Dimitris_Golf_26062016_3s

Στα τραπέζια των καλεσμένων υπήρχαν οι μπομπονιέρες διακοσμημένες μ’ ένα κρητικόπουλο, τσικουδιά από τα αμπέλια των παππούδων του νεοφώτιστου – γονέων του Κώστα Πουπάκη (Στέλιου και Δήμητρας) και παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης.

Ο «Παλμός» εύχεται στους γονείς Κώστα Πουπάκη και Χριστιάννα Κουκουτσίδη να τους ζήσει και στους νονούς «να είναι πάντα άξιοι»!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Ιουλίου 2016]

Scroll to Top