Δρ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος: «Υπό το μηδέν η θερμοκρασία, υπό το μηδέν και στην αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και απόκρισης της πολιτικής προστασίας μας και… η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει τελευταία»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

• Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ» σε αποκλειστική συνέντευξη στον «ΠΑΛΜΟ»

Σε σκληρή πολιτική γλώσσα μιλάει ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα» παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στον ΠΑΛΜΟ με αφορμή την τρέχουσα επικαιρότητα. Ένας απολογισμός στο τι άφησε πίσω της η «Ελπίδα» και στο πως έγινε η διαχείριση από τους αρμόδιους φορείς στο Δήμο Γλυφάδας, όφειλε να γίνει προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν ενέργειες ώστε να βρεθούμε οργανωμένοι και ετοιμοπόλεμοι σε επόμενες παρεμφερείς καταστάσεις. Ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος έχει ταυτίσει το όνομα του με την πολιτική προστασία, με τον εθελοντισμό και την προσφορά στο συνάνθρωπο και είναι εξειδικευμένος και έμπειρος στην εφαρμογή των αρχών της πολιτικής προστασίας. Από της συζήτησή μας ασφαλώς δεν έλειψε και ο σχολιασμός για την απόφαση του Δήμου Γλυφάδας να αποχωρήσει από τον ΣΠΑΥ και να βαδίζει μόνος απέναντι στις προκλήσεις του Υμηττού. Στους στόχους και το όραμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου για τη Γλυφάδα και κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει εφικτό από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάβλυσαν ενδιαφέρουσες ιδέες.


“Αυτοδικαίως όμως έρχεται η ημέρα της κριτικής και αυτοκριτικής για το τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε σε αυτή την επικίνδυνη ταλαιπωρία. Εάν απευθυνόμουνα στον Δήμαρχο της πόλης μας θα του έλεγα ότι εάν στην αυτοκριτική σας θεωρήσετε ότι πράξατε καλώς, τότε σας λείπει η ευθυκρισία γεγονός που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια”

[Π]: Η “Ελπίδα” άφησε έντονο αποτύπωμα και ανέδειξε παθογένειες στην πολιτική προστασία και όχι μόνο. Εσείς πως αποτιμάτε τη διαχείριση του φαινομένου από το Δήμο Γλυφάδας;
Ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως δημότης και επαγγελματίας πως θα σχολιάζατε τα όσα ζήσατε;
Υπήρχε σχέδιο δράσης που μπορούσε να εφαρμοστεί και δεν εφαρμόστηκε; Είχατε προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή εκ προοιμίου;
Γίνατε δέκτης παραπόνων από τους συνδημότες σας;
Εσείς που δεν ήσαστε ο απλός δημότης καταφέρατε να μιλήσετε με την πολιτική προστασία του Δήμου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του προκειμένου να αναφέρετε γεγονότα που έχρηζαν άμεσης παρέμβασης;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι σχετικές με την ανακοίνωση-καταγγελία που δημοσιεύουμε σαν παράταξη για την πλήρη ανεπάρκεια του συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου μας από την διεύθυνση του γραφείου πολιτικής προστασίας, καθώς και τους λανθασμένους και άκαιρους χειρισμούς στην διαχείριση αυτού του φαινομένου. Η αξιοπιστία της επάρκειας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας συναγωνίστηκε σε πτώση την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Υπό το μηδέν η θερμοκρασία, υπό το μηδέν και στην αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και απόκρισης της πολιτικής προστασίας μας και… η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει τελευταία.
Η παράταξη μας «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ» ανέμενε, ως όφειλε, την αποκατάσταση της ηρεμίας στην πόλη μας για να τοποθετηθεί για τους κάκιστους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής του κ. Παπανικολάου στην πρόσφατη χιονόπτωση. Πραγματικά από θαύμα δεν είχαμε απώλειες ή σοβαρούς τραυματισμούς συμπολιτών μας, αφού η Άνω Γλυφάδα παρέμενε αποκλεισμένη καθόλη την διάρκεια του φαινομένου. Αποσπασματικές και χωρίς νόημα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή αυτή και ειδικά στην ψυχή της πόλης μας, την Τερψιθέα, έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο του Γλυφαδιώτες και, κυρίως, τους ηλικιωμένους ή τις ευπαθείς ομάδες.
Ενώ είμαι εξειδικευμένος και έμπειρος στην εφαρμογή των αρχών της πολιτικής προστασίας, η δημοτική αρχή με απέκλεισε τα δύο τελευταία χρόνια από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και από την τράπεζα λήψης αποφάσεων και επιχειρησιακού συντονισμού με αποτέλεσμα να μην μπορώ να έχω πρόσβαση στον μηχανισμό λήψης μέτρων και συντονισμού κάθε συμβάντος.
Μετέχω όμως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας Νότιου Τομέα και την προηγουμένη ημέρα του φαινομένου στην έκτακτη σύσκεψή του, η πολιτική προστασία του δήμου Γλυφάδας δεν παρουσίασε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και τακτική αγνοώντας τις λεπτομέρειες συντονισμού αλλά και τις επιπρόσθετες πληροφορίες που μας εδόθησαν από το ανώτερο συντονιστικό όργανο. Εάν είχαν περισσότερες και πιο έγκυρες πληροφορίες για το επερχόμενο φαινόμενο, αυτό δεν φάνηκε καθόλου στην περεταίρω απόκρισή τους.
Παρόλα αυτά πάντοτε στα Δημοτικά Συμβούλια ανέφερα την διαθεσιμότητά μου για κάθε είδους βοήθεια σε κάθε τι που μέσα από τις γνώσεις μου, το γνωστικό μου αντικείμενο και την εθελοντική διάθεσή μου μπορούσα να φανώ χρήσιμος για την πόλη μου και τους δημότες της.
Πάντοτε τόνιζα, με πλήρη επίγνωση των λόγων μου, ότι η προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος είναι το πρώτιστο μέλημα κάθε διοικούσας αρχής, δηλαδή ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού κινδύνου, ιδιαίτερα στο προ-καταστροφικό στάδιο (πρόληψη ή πρόωρη κινητοποίηση μηχανισμού αντίδρασης).
Και ενώ αναμενόταν η έναρξη του φαινομένου, αφού είχαν ορίσει οι προγνώστες μετεωρολόγοι ακόμα και την ώρα έναρξής του, ο Δήμος Γλυφάδας φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων με:

  • Έλλειψη σχεδιασμού, επί των πραγματικών δεδομένων και αναγκών της πόλης μας, και όχι μια τυπική αντιγραφή και παρουσίαση του αντίστοιχου σχεδίου από το πατρόν της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το σχέδιο θα έπρεπε να απαντάει άμεσα στα ποιος, που, πότε, ενέργεια, αποτέλεσμα επί πραγματικού.
  • Έλλειψη οργάνωσης στις βάρδιες των Δημοτικών υπαλλήλων που σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να σημάνει γενικός συναγερμός. Υπάλληλοι χειριστές μηχανημάτων έργου, οδηγοί, τηλεφωνικό κέντρο του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου (δεν απαντούσε σε κλήσεις δημοτών), εργάτες καθαριότητας, κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, Δημοτική Αστυνομία θα έπρεπε να ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στη στιγμή της κρίσης, με τα μηχανήματα σε διασπορά στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης κρατώντας τους δρόμους ανοικτούς με προληπτική ρίψη άλατος προ του φαινομένου και διάνοιξη και ρίψη άλατος κατά την διάρκεια αυτού. Ιδιαιτέρα στις περιοχές της Τερψιθέας όπου είναι και η πολυπληθέστερη και πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου μας οι κάτοικοί της βίωσαν μια αφάνταστη ταλαιπωρία γυρίζοντας από την εργασία τους ή μετακινούμενοι για θέματα υγείας ή προμηθειών. Μη δυνάμενοι να συνεχίσουν με τα οχήματα τους, τα εγκατέλειπαν στους κεντρικούς δρόμους και προσπαθούσαν να διανύσουν πολλές εκατοντάδες μέτρα περπατώντας μέχρι την κατοικία τους. Γλυφάδα δεν είναι μόνο η παραλία και τα ακριβά καταστήματα, αλλά και η Τερψιθέα που στέναξε αλλά ευτυχώς δεν θρήνησε θύματα.
  • Θερμαινόμενο χώρο το ΚΑΠΗ Αγ. Νικολάου που φιλοξένησε άστεγους. Υπήρξε όμως πρόνοια για αξιοπρεπή σίτιση; Πού ήταν η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου; Εδώ πρέπει να εξάρουμε την αυτοθυσία και τον αλτρουισμό της βάρδιας των Δημοτικών Αστυνομικών που κατάφεραν να προσέξουν, να σιτίσουν και να κάνουν αξιοπρεπή την φιλοξενία των ωφελουμένων.
  • Ότι έγινε στην αποδρομή του φαινομένου το αφήνω ασχολίαστο γιατί αδιάψευστοι μάρτυρες ήταν οι συμπολίτες μας βλέποντας την νοικιασμένη αλατιέρα να ρίχνει “μεταχρονολογημένο” αλάτι στο λιωμένο χιόνι.
    Αυτοδικαίως όμως έρχεται η ημέρα της κριτικής και αυτοκριτικής για το τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε σε αυτή την επικίνδυνη ταλαιπωρία. Εάν απευθυνόμουνα στον Δήμαρχο της πόλης μας θα του έλεγα ότι εάν στην αυτοκριτική σας θεωρήσετε ότι πράξατε καλώς, τότε σας λείπει η ευθυκρισία γεγονός που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Πόσο μπορεί κάποιος έτσι να σας εμπιστευτεί κύριε Δήμαρχε; Μην ζητήσετε και εσείς συγνώμη.
    Όσο υπάρχουν συνεργάτες κατώτεροι των περιστάσεων σε καίριες θέσεις ευθύνης, σκεφτείτε, προβληματιστείτε και ενεργήστε γρήγορα. Αν δεν μπορείτε, τότε είστε υπόλογοι στην κρίση του κάθε εχέφρονα Δημότη. Άλλωστε έχετε δηλώσει ότι είστε ο αρχηγός της πολιτικής προστασίας του Δήμου, οπότε και ολόκληρη η ευθύνη σας ανήκει.

[Π]: Μιας και αναφερόμαστε στην πολιτική προστασία, θα ήθελα την άποψη σας για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αποχωρήσει από τον ΣΠΑΥ. Ήταν ορθή; Έγινε τη σωστή στιγμή; Ο Δήμος είναι έτοιμος αν του τύχει κάτι να ανταποκριθεί; Πιστεύετε το “καλύτερα μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα” ή το “η ισχύς εν τη ενώσει”;
Σ.Θ.:
Κατά την γνώμη μου είναι λάθος η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου να αποχωρήσουμε από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού για πολλούς λόγους οι οποίοι σχετίζονται με την φιλοσοφία της αντιμετώπισης της ολότητας του ορεινού όγκου που στις υπώρειές του φιλοξενείται η πόλη μας, με την αλυσίδα προστασίας που σχηματίζουν και οι ένδεκα δήμοι γύρω του, με την ολιστική φροντίδα του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματός του, με την ανάδειξή του σαν μοναδικού βιότοπου στην διεθνή βιβλιογραφία, με την σύμπνοια 11 δημάρχων στην διαχείριση όλων των παραπάνω, ισχυροποιώντας την άποψη “η ισχύς εν τη ενώσει”, αφιερώνοντας μόνο 1 ευρώ ανά κάτοικο τον χρόνο. Ο Υμηττός δεν ανήκει σε κανένα δήμο, είναι ενιαίος, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και υπεύθυνος για αυτόν είναι ο εκάστοτε δασάρχης. Παράλληλα είναι στόχος για καταπάτηση, και κάθε είδους καταστροφή συμπεριλαμβανομένων και των πυρκαγιών. Γι’ αυτό και το τελευταίο συμβούλιο του ΣΠΑΥ ύστερα από πρόταση του προέδρου του, αποφάσισε να γίνουν ενέργειες ώστε να ενταχθεί ο Υμηττός στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» διεκδικώντας ότι σχετίζεται με τα παραπάνω αναφερθέντα σε προστασία, φροντίδα, επισκεψιμότητα, διάδοση και ενημέρωση των δημοτών για τα οφέλη του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος, με αποτίμηση σε χρήμα για τις προτεινόμενες υποδομές του δήμου μας σε ύψος του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Θεωρώ λοιπόν ότι σε μια τέτοια κομβική στιγμή που μπορούν να γίνουν σοβαρές υποδομές προστασίας και φροντίδας του Υμηττού μας στην ζώνη ευθύνης μας, υποδομές επισκεψιμότητας, ανάδειξης σε διεθνές επίπεδο τόπο προορισμού, με το ποσό που αντιστοιχεί στον δήμο μας να ξεπερνά το εκατομμύριο είναι τουλάχιστον επιπόλαιο αλλά και επικίνδυνο να αποχωρήσουμε από τον Σύνδεσμο, γιατί θα σας πω και εγώ μια παροιμία: Έξω από το μαντρί το πρόβατο το τρώει ο λύκος.

[Π]: Η Γλυφάδα ακολουθεί μια τακτική απομόνωσης… Έξω από το Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού, έξω από τον ΣΠΑΥ… Έχει ο καιρός γυρίσματα;
Σ.Θ.:
Έχω επανειλημμένα τονίσει τόσο σε δημοτικά συμβούλια όσο και σε συνεντεύξεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν επί δημαρχίας κ. Παπανικολάου είναι ο χειρισμός της στάσης του δήμου μας ως προς την επένδυση του Ελληνικού. Δεν διεκδικήσαμε αυτά που μας ανήκουν και που θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε. Ζητήσαμε ποσοστά ιδιοκτησίας που δεν μας ανήκουν, αλλά θα μπορούσαμε να φέρουμε την επένδυση και τα ωφελήματα της στην δική μας ιδιοκτησία. Είναι θέμα οπτικής το πώς το βλέπει ο καθένας μας. Παραιτηθήκαμε από τον φορέα διαχείρισης του Ελληνικού, και γενικά έχουμε απομονωθεί από τις εξελίξεις της περιοχής μας. Το ότι βαφτίζουμε αποσπασματικά έργα μεγαλόπνοα, είναι σίγουρα κατώτερα των περιστάσεων και η ριβιέρα μας θα φαντάζει παρακμιακή σε σχέση με τις γειτονικές επενδύσεις. Εύχομαι να μην επαληθευτώ, γιατί τότε υποθηκεύουμε το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας.
Η πόλη μας θα πρέπει να γίνει εμβληματική στον στοχοθετούμενο τομέα με απόλυτη ταυτότητα ανάδειξης σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο με ανοικτές συνεργασίες και συνέργειες με κάθε επίπεδο φορέα.
Η αίγλη της Γλυφάδας θα χαθεί στην αχλή της ιστορίας των πόλεων εάν δεν πάρουμε ορθές αποφάσεις για το μέλλον της.

[Π]: Ποιο πιστεύετε ότι παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου και ποια η πρόταση σας για να βελτιωθεί;
Σ.Θ.:
Ο στρατηγικός σχεδιασμός αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου μας σήμερα. Δεν έχει προσανατολισμό, όραμα, στοχοθεσία, ορίζοντα. Τα γεγονότα τον διαψεύδουν, τον προσπερνούν, τον πνίγουν στην καθημερινότητα και τα προβλήματά της, τον μαραζώνουν η απομόνωση και η εσωστρέφεια απαξιώνοντας την δυνατότητα, την θέση και την ιστορία της πόλης μας.
Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά χρειάζονται άνθρωποι τεχνοκράτες, εξειδικευμένοι, έμπειροι, που θα συλλάβουν την ιδέα και θα θεμελιώσουν την τακτική, τις μελέτες, την υλοποίηση των εμβληματικών αυτών έργων και υποδομών που θα προάγουν την πόλη μας στις επόμενες δεκαετίες.
Η ελεύθερη οικονομία, οι προκλήσεις των καιρών και η θέση της πόλης μας δρουν καταλυτικά στην αναζήτηση όλων των παραπάνω αρκεί μια δημοτική αρχή να τα αναλάβει και να τα προωθήσει.
Στοχεύεις λοιπόν αφενός στην φροντίδα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των δημοτών σου με τις υπηρεσίες και υποδομές που τους εξυπηρετούν, στην ασφάλειά τους και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης σου και αφετέρου παράλληλα δημιουργείς κίνητρα και προϋποθέσεις για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των δυνατοτήτων της με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Εκτός από τον στρατηγικό σχεδιασμό που πάσχει, πάσχουν και στην τρέχουσα καθημερινότητα με τις ελλείψεις και τα προβλήματά ενδεικτικά οι:
Υπηρεσίες:
• Δημοτικές Κοινωνικές Υπηρεσίες
• Δημοτική Υποδομή υγείας (Δημοτικά ιατρεία, δημοτικά ασθενοφόρα, τοποθέτηση αυτόματων απινιδωτών σε δημοτικά κτίρια και σχολεία)
• Πολιτική Προστασία
• Η αστυνόμευση ιδιαίτερα στην Τερψιθέα
• Η ανακύκλωση και όλη η διαχείριση των αποβλήτων
Υποδομές:
• Σχολικές αίθουσες, σχολεία
• Δημοτική επιχείρηση GOLF
• Μαρίνες
• Δημαρχείο
• Ρυμοτομικό
• Συγκοινωνιακό
• Δασική φροντίδα Υμηττού
• Γήπεδα, Γυμναστήρια, Κολυμβητήριο στην Τερψιθέα
• Μουσεία (Αρχαιολογικό, Λαογραφικό, Τέχνης- εικαστικό)
• Ποδηλατόδρομοι
• Νηοδρόμιο
• Ελικοδρόμιο
Δίκτυα:
• Αποχετευτικό
• Πόσιμου ύδατος
• Φυσικού Αερίου
Εάν δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, τότε μόνο δεν βρίσκεις λύση.
Η παράταξή μας έχει αναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για κάθε υπάρχουσα ανάγκη, η ανάλυση των οποίων εκφεύγει από την παρούσα συνέντευξη.

[Π]: Κατά καιρούς έχετε αναφερθεί στους στόχους και το όραμα που έχετε για την πόλη. Πιστεύετε ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί και να εισακουστείτε από τη δημοτική αρχή; Τι θα προτείνατε για να γίνει η Γλυφάδα πραγματικό στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρα και να μην την καταπιεί η όποια ανάπτυξη γίνει εκατέρωθεν της..;
Σ.Θ.:
Η Γλυφάδα είναι μια πόλη από την αρχαιότητα έως σήμερα με διπλό χαρακτήρα. Το οικοσύστημα του Υμηττού μας εκτείνεται μέχρι την θάλασσα και βρέχεται από τον Σαρωνικό στα Αστέρια (αρχαία Τρίγλη) και ατενίζει από την κορυφή του την Κρωπία και τον Ευβοϊκό κόλπο (αρχαία Αιξωνή). Υπάρχει η δυνατότητα να αναδειχθούνε και οι δύο χαρακτήρες με εξίσου ισχυρό τρόπο με στοχευμένες προσπάθειες τόσο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Έχω και στο παρελθόν αναφέρει ότι πόλεις που δεν σέβονται το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον.
Η παράταξή μας έχει στους κόλπους της τεχνοκράτες, οικονομολόγους, αρχιτέκτονες και μηχανικούς, έχουμε συντάξει σχέδια και προοπτικές της πόλης μας, καθώς και την κάθε είδους ανάπτυξη που μπορεί να επιτευχθεί προς όφελος της ποιοτικής διαβίωσης των δημοτών της. Προτάσεις κοστολογημένες, εφαρμόσιμες, πολυδιάστατες.
Παρελθόν, παρόν και μέλλον ενώνονται σε μια συναρμονία γεγονότων που παρασύρουν πέρα από τα πρόσκαιρα πρόχειρα φτιασίδια σε εμβληματικά έργα, υποδομές και ενέργειες που κάνουν την πόλη μας μοναδική.
Πιστεύω ότι μέσα από τα λόγια μου να καταλαβαίνετε τον χαρακτήρα και την σκιαγράφηση των όσων αναφέρω.
Όσον αφορά το αν θα εισακουστούμε από την δημοτική αρχή υπήρξαν περιπτώσεις που αυτό συνέβη όπως στην περίπτωση της πρότασής μου σε δημοτικό συμβούλιο για δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την ανάπτυξη και διαχείριση των μαρίνων του δήμου μας.

[Π]: Η εικόνα της παράταξης σας στο δημοτικό συμβούλιο είναι αντιπροσωπευτική; Είστε ικανοποιημένος;
Σ.Θ.:
Όπως γνωρίζετε η λειτουργία του Δήμου πλέον με τον νέο νόμο στηρίζεται στην οικονομική επιτροπή και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξη εκπροσωπείται, το ποσοστό της είναι μικρό αλλά προσπαθεί να ελέγξει, να προτείνει, να αντιδράσει ή να συμφωνήσει μέσα από οθόνες λόγω της επιδημίας. Δεν υπάρχει ικανοποίηση, υπάρχει συνείδηση δημοκρατικού καθήκοντος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Φεβρουαρίου 2022]

Scroll to Top