Συνεργασία όλων και θέληση έφερε άρτιο αποτέλεσμα στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αργυρούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
  • Χάρης Πασβαντίδης: «Όταν θέλουμε, μπορούμε!!!»

Μια μικρή και διδακτική ιστορία μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διευθυντής των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης που απευθύνεται στους 8.000 πωλητές και πωλήτριες, παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών της Αττικής.

«Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών. Έχασαν τις περισσότερες μέρες της εργασίας τους  και τα αντίστοιχα έσοδα. Για να ανοίξουν οι αγορές, όπου ήταν εφικτό, έπρεπε να διαπραγματευτούμε με τους Δήμους, άλλοτε ήρεμα και άλλοτε πιεστικά, να αναλάβουμε δεσμεύσεις.

Για να μην γράψω για άλλους Δήμους θα αναφερθώ σε αυτόν της πόλης που ζω. Την Αργυρούπολη, όπου το Σάββατο λειτουργούν δυο αγορές με εκατοντάδες πωλητές. Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός, ήταν κατηγορηματικοί την Παρασκευή. “Οι λαϊκές δεν θα ανοίξουν”. Το πλήγμα για τους πωλητές μας μεγάλο και δυσβάσταχτο.. Ο Δήμαρχος είχε δίκαιο. Αναλογιζόταν τους δημότες του που έπρεπε μέσα στα χιόνια  να μετακινήσουν τα αυτοκίνητα τους,  τον πάγο στα πεζοδρόμια, το εξουθενομένο από, τέσσερις συνεχείς μέρες και νύχτες εργασίας προσωπικό του,  που έπρεπε να καθαρίσει και τις αγορές.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν. Για να μην σας κουράζω ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ζήτησαν προσωπική δέσμευση μου, ότι εκτός των άλλων, θα αφήσουμε, στο κλείσιμο, τον δρόμο όπως τον βρήκαμε το πρωί. Πεντακάθαρο για να μην χρειαστεί πολυπληθές προσωπικό για την καθαριότητα. Οι Πρόεδροι των Επαγγελματιών Μουτσούλας Δημήτρης και των Παραγωγών Χρήστος Μπάκας της Ε Λαϊκής Αγοράς μου δήλωσαν χωρίς δισταγμό ότι οι πωλητές  θα εκπληρώσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους. Έδωσα με την σειρά μου προσωπική εγγύηση στην Δημοτική Αρχή. Οι αγορές λειτούργησαν.

Στο τέλος της ημέρας ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος. Όπως ήταν και σε πολλές άλλες αγορές Δήμων της Αττικής. Οι πωλητές αφιέρωσαν δέκα λεπτά και ο καθένας καθάρισε τον χώρο του πάγκου του. Τιμήσαμε τον λόγο μας και τις δεσμεύσεις μας.

Το δίδαγμα αυτής της μικρής ιστορίας είναι πως ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνεχείς προστριβές μας με τους Δήμους και τους κατοίκους, φεύγοντας στην ώρα μας από τις αγορές, χωρίς να αφήνουμε πίσω μας ένα χάος.

Μπορούμε να πείσουμε τις Δημοτικές Αρχές να μας εκλαμβάνουν όχι, ως αναγκαίο κακό, αλλά ως πολύτιμους συνεργάτες τους που προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο της πόλης τους. Μπορείτε αγαπητοί πωλητές να απαλλάξετε την Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών, από τις συχνές διαμαρτυρίες των Δήμων για το ωράριο και την καθαριότητα, για να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα προβλήματα των αγορών. Μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε προς το καλύτερο, την εικόνα μας και την συνεργασία μας με τους Δήμους που μας φιλοξενούν».

Τα «Συγχαρητήρια» του Δημάρχου

«Όλοι σας υπήρξατε άψογοι και επαγγελματίες πραγματικά με συγκινήσατε θερμά», έγραψε δημόσια ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης επιβεβαιώνοντας τα όσα εκτέθηκαν. «Συγχαρητήρια σε σένα, στους προέδρους των Σωματείων και κυρίως στους πωλητές για την συνέπεια τους», είπε χαρακτηριστικά.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Φεβρουαρίου 2022]

Scroll to Top