Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Απορίες Δημοτών: Για πόσο θα τελεί σε αναμονή το πρόγραμμα κολύμβησης ΑμεΑ του Δήμου Γλυφάδας;

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Την απορία της εξέφρασε στην εφημερίδα μας, αυτή την εβδομάδα η Γ.Α. με έγγραφη επιστολή της. Μας τόνισε πως το πρόγραμμα κολύμβησης για ΑμεΑ του Δήμου Γλυφάδας μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να τελούν σε αναμονή. Η ίδια πριν απευθυνθεί στην εφημερίδα ρώτησε τους υπεύθυνους του προγράμματος οι οποίοι δικαιολογήθηκαν αποδίδοντας την όποια καθυστέρηση στην Περιφέρεια. «Όταν ένα πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021(σύμφωνα με τα λεγόμενα πάντα των υπευθύνων του Δήμου), αναρωτιέμαι γιατί το αίτημα για πρόσληψη γυμναστών προς την Περιφέρεια στέλνεται προς έγκριση τον Οκτώβριο 2021(Αρ.Πρωτ. 3727/12-10-2021);», τονίζει με ερώτησή της.

Επίσης, θίγει και την προσβασιμότητα στην πισίνα η οποία χρειάζεται παρεμβάσεις. Όπως μας επισημαίνει το 2019 είχε συνάντηση με τους αρμόδιους στο ΔΑΚ και της είχαν προσδιορίσει ότι εντός του 2020 θα είχε γίνει καινούργια κατασκευή τόσο ως προς την υποδοχή των ΑμεΑ (από τον εξωτερικό χώρο προς τον εσωτερικό), όσον και καινούργια αποδυτήρια με το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει συμβεί», λέει με λύπη και τονίζει ότι «η μόνη επέμβαση στον εσωτερικό χώρο είναι μία επικάλυψη με μοκέτα της ράμπας που οδηγεί από το κυλικείο στην πισίνα. Δηλαδή, τα προβλήματα παραμένουν».

Η Γ.Α. παρατηρεί ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορωνοϊού στη Γλυφάδα έγιναν έργα. «Προφανώς κύριε Δήμαρχε υπήρξαν προτεραιότητες οι οποίες δεν αφορούσαν όπως φαίνεται τα ΑμεΑ. Διότι και ο χρόνος ήταν προς όφελος του έργου και οι συνθήκες, μήπως έλειπε η βούληση;» ρωτά απευθυνόμενη με επιστολή της και στο Δήμαρχο Γλυφάδας στον οποίο γνωστοποίησε το ζήτημα. Παρά την έγγραφη ενημέρωση και την προφορική όχληση καμία απάντηση δεν έλαβε.

Κλείνοντας τον παρακαλεί να επισκεφθεί το κολυμβητήριο τόσο εκείνος όσο και οι μηχανικοί του Δήμου για να έχει μια προσωπική εικόνα του θέματος. «Θα κατανοήσετε ότι η πρόσβαση από τον εξωτερικό χώρο ως την πισίνα, αλλά και τα αποδυτήρια είναι εκτός νομίμων προδιαγραφών, για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ», τονίζει η άμεσα ενδιαφερόμενη. Ελπίζουμε ότι η δημοσιοποίηση του ζητήματος θα συμβάλλει στο να επισπευσθεί η εξεύρεση λύσης για το καλό των συμπολιτών μας που κάνουν χρήση του προγράμματος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Ιανουαρίου 2022]

Scroll to Top