ΕΟΔΠΕΑ: Δύο απινιδωτές σε Πυροφυλάκιο και Δημαρχείο Αργυρούπολης κατόπιν δωρεάς

Ελληνικό Αργυρούπολη

Με ένα δώρο ζωής στα χέρια των Εθελοντών Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης ξεκίνησε η νέα χρονιά. Το τμήμα πρόληψης και προαγωγής υγείας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ανταποκρινόμενο στο αίτημα της ΕΟΔΠΕΑ ενήργησε για την αναζήτηση χορηγίας για την προμήθεια  καρδιακών απινιδωτών.

Στο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ιατρός κ. Κώστας Μηνόπουλος παρέδωσε και ενημέρωσε για την ωφέλεια τον τελευταίας τεχνολογίας πλήρως αυτοματοποιημένο εξωτερικό καρδιακό απινιδωτή (AED) στον υπεύθυνο Α Βοηθειών και Ιατρό της Ομάδας κ. Ιωάννη Γκίκα παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού και αντιπροσωπείας εθελοντών.

Για την χορηγία των δύο απινιδωτών εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στην κοινωφελή ελληνική οργάνωση Mission ‘ANTHROPOS’ και στην καθηγήτρια ιατρικής κα.  Αναγνωστόπουλου.

Ο εν λόγω απινιδωτής έχει τοποθετηθεί μόνιμα στο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης (Τέρμα Διγενή Ακρίτα και Κιάφας) και ο δεύτερος στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Αργυρούπολης καθώς έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα kids save lives προς δημόσια ωφέλεια και χρήση έκτακτης ανάγκης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Ιανουαρίου 2022]