Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Νέα χρηματοδότηση για τον ΣΠΑΥ από το Πράσινο Ταμείο για τη θωράκιση του Υμηττού

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, του Προέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημήτριου Κιούση και του Δημάρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη κατά την οποία ανακοινώθηκε η εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για την αποτελεσματικότερη θωράκιση των βουνών μας με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ευφυές και ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο θα δοκιμαστεί αρχικά σε πιλοτική εφαρμογή και θα μπορεί σε 24ωρη βάση να παρακολουθεί και να ανιχνεύει την ύπαρξη συμβάντων πυρκαγιάς σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Ειδικότερα για τον Υμηττό, η περιοχή εφαρμογής του συγκεκριμένου συστήματος θα είναι στο πυκνόφυτο τμήμα του ανατολικού τομέα του Υμηττού στο Σέσι Κρωπίας, συνολικού εμβαδού 1.250 στρεμμάτων.

Το εν λόγω “smart” σύστημα αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του ΣΠΑΥ και των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, καθώς και των εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα συστήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό αλλά και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου για την εξαιρετική συνεργασία», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος..

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιανουαρίου 2022]

Scroll to Top