Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σε πλήρη λειτουργία το νέο Mega εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Εγκαίνια παρουσία του Υπουργού Υγείας, του Προέδρου του ΕΕΣ και της Δημοτικής αρχής

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 2021 το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνη Αυγερινού. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γλυφάδας.

Το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο, που φιλοξενείται στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Αρχιμήδους 9-11) στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές με το σκεύασμα της Moderna και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 1.500-1.800 πολίτες. Ήδη έχουν κλειστεί τα ραντεβού μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των νοτίων προαστίων, μετά και το κλείσιμο του εμβολιαστικού που λειτουργούσε στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, καθώς σε αυτό είναι διαθέσιμο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της άμεσης εξυπηρέτησης των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στους αριθμούς των εμβολιασμών είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι ήμασταν την περασμένη άνοιξη και ότι πλέον θωρακιζόμαστε. Αναφορικά με την πανδημία, τώρα έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι είμαστε σε ύφεση. Πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε σε οποιαδήποτε άλλη έξαρση να είμαστε οχυρωμένοι και η εμβολιαστική μας κάλυψη να είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, και να προστατέψει και εμάς, τον καθένα ατομικά, αλλά και τη Δημόσια Υγεία. […] Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι λειτουργούν και πάλι σε πλήρη ανάπτυξη τα mega Εμβολιαστικά Κέντρα, καθώς πλέον τα ραντεβού, όπως με ενημερώνει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας, φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς και εμείς ως Πολιτεία έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να τα εξυπηρετούμε άμεσα. Αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων.

«Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πολύ αυξημένη ζήτηση και να πετύχουμε τους στόχους όσον αφορά την πρώτη, αλλά και την αναμνηστική δόση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 «Πρόκειται για ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο που για τους επόμενους έξι μήνες θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Με πολύ μεγάλη χαρά θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και νομίζω πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει την Ελληνική Πολιτεία, να βοηθήσει το Υπουργείο Υγείας. Έχουμε τις θαυμάσιες, άριστα εκπαιδευμένες νοσηλεύτριές μας, είμαστε υπερήφανοι για αυτές και θα ανταποκριθούν επάξια στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Θα είμαστε εδώ έως ότου μας χρειάζεται η Πολιτεία, έως ότου μας χρειάζονται οι συμπολίτες μας. Σήμερα, εδώ, βρίσκονται 50 νοσηλεύτριες, πτυχιούχες, άρτια εκπαιδευμένες, άρτιες στη τεχνογνωσία, αλλά και στη μεγάλη εμπειρία αυτού του μεγάλου θα έλεγα προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, το οποίο, όμως, το αντιμετωπίζουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Πενήντα, λοιπόν, νοσηλεύτριές μας για όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να ευοδωθεί το Πρόγραμμα «Ελευθερία» της Πολιτείας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνης Αυγερινός.

«Η λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου στη Γλυφάδα είναι μία τεράστια κατάκτηση για τον Δήμο μας, δεδομένου ότι θα εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής. Η υγειονομική προσπάθεια συνεχίζεται και είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη για ό,τιδήποτε χρειαστεί», είπε ο Αντιδήμαρχος Υγείας Γλυφάδας Νίκος Βρυζίδης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Δεκεμβρίου 2021]

Scroll to Top