Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων σε 10 σημεία του Δήμου Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ένα από τα πιο επιβαρυντικά πράγματα για το περιβάλλον, είναι να ρίχνουμε το τηγανόλαδο στα σκουπίδια ή να το χύνουμε στον νεροχύτη. Μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και το νερό, καθώς 1 λίτρο τηγανόλαδο αρκεί για να μολύνει 100 λίτρα νερό! Για τον λόγο αυτόν, ξεκίνησε στον Άλιμο το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, με την εγκατάσταση ειδικών κάδων σε 10 σημεία της πόλης. Αυτά είναι:

1. Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)

2. Δημαρχείο Αλίμου

3. Λόφος Πανί (οδός Ευωνύμου)

4. Δημοτικό Κολυμβητήριο (μέσα στη Μαρίνα Αλίμου)

5. Έλλης & Τσουδερού

6. Οδός Θουκυδίδου & Καλαμακίου

7. Λεωφ. Κυθηρίων (εκκλησία Παναγίας Μυρτιδιώτισσας)

8. Λεωφ. Αλίμου και Επτανήσου

9. Λεωφ. Δωδεκανήσου & Ρόδου (εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα)

10. Λεωφ. Θεομήτορος & Κυπρίων Αγωνιστών (εκκλησία Κοίμησης Θεοτόκου).

Οι πολίτες παρακαλούνται να βάζουν τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο (π.χ. άδειο μπουκάλι από νερό) και να τα ρίχνουν μέσα στον ειδικό κάδο.

Η συλλογή τους από τους κάδους θα τα μεταφέρει σε ειδική μονάδα επεξεργασίας προκειμένου να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε γλυκερίνη και βιοκαύσιμο (βιοντίζελ, που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 77% σε σχέση με το κοινό καύσιμο!).

Ταυτόχρονα, η εταιρεία που υποστηρίζει το σύστημα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, θα δίνει δωρεάν αγαθά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε να υποστηρίζονται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (όπως ήδη γίνεται και με τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων).

«Σεβόμαστε το περιβάλλον, φροντίζουμε την πόλη μας, μεριμνάμε για τις επόμενες γενιές!», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Δεκεμβρίου 2021]

Scroll to Top