#Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ο Παύλος Χρηστίδης Απαντά Στο Debate Του «Παλμού»

Επικαιρότητα Συνεντεύξεις

#Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Η ώρα της κάλπης για τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

ΟΔεκέμβρης θα ορίσει τον νέο Πρόεδρο στο «Κίνημα Αλλαγής», αφού στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος να εκλέξουν τη νέα ηγεσία, όπως ορίζει το καταστατικό. Ο Β’ Γύρος έχει μεν προγραμματιστεί από νωρίς, θα αξιοποιηθεί όμως στην περίπτωση που δεν βγει κάποιος εκ των έξι υποψηφίων από την πρώτη Κυριακή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την επικράτεια ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους ή τα εκλογικά τους δικαιώματα στις εθνικές εκλογές. Το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσει κάποιο μέλος ή φίλος του κόμματος δύναται να αλλάξει σε περίπτωση που απαιτηθεί και δεύτερος γύρος.

Ο «ΠΑΛΜΟΣ» σε ένα έντυπο… debate σας παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη. Ο έκτος υποψήφιος, ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και ρωτήθηκε εξίσου, δεν κατάφερε λόγω χρόνου να απαντήσει, για την ώρα, στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.


Παύλος Χρηστίδης

πρ. Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

[Π]: Πως θέλετε να είναι το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών;

Π.Χ.: Το ΚΙΝΑΛ της επόμενης μέρας πρέπει να είναι ισχυρό, να έχει αυτοπεποίθηση. Στόχος μας είναι να γίνουμε πρωταγωνιστές. Μιλάμε με τον κόσμο, αφουγκραζόμαστε τον παλμό της κοινωνίας, έχουμε σχέδιο και όραμα. Δεν θα συνεχίσουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο. Επομένως δεν σκοπεύουμε να γίνουμε ούτε τα βοηθήματα κάποιων, ούτε να κάνουμε πίσω στις ιδέες και τις απαιτήσεις μας.

“Είμαι εδώ για να κάνω διάλογο με την κοινωνία, και να δουλέψω με όλους αυτούς που επιθυμούν μια πραγματική αλλαγή, ένα restart σε όλα”.

[Π]: Τι θα λέγατε στα μέλη και τους φίλους του κόμματος για να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες; Γιατί να στηρίξουν την υποψηφιότητα σας;

Π.Χ.: Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στους καθημερινούς ανθρώπους, σε όλους αυτούς που έχουν απογοητευτεί και έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Είμαι εδώ για να κάνω διάλογο με την κοινωνία, και να δουλέψω με όλους αυτούς που επιθυμούν μια πραγματική αλλαγή, ένα restart σε όλα. Καλώ επομένως όλους όσους ενδιαφέρονται όχι μόνο για το μέλλον της παράταξης, αλλά και όλους εκείνους που θέλουν μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ανοιχτή σε ευκαιρίες και πιο ευέλικτη, να συμμετέχουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

[Π]: Εφόσον σας αναδείξουν οι ψηφοφόροι του κινήματος πρώτο, πως θα συμπορευτείτε με τους ανθυποψηφίους σας;

Π.Χ.: Εγώ δεν βλέπω τους άλλους υποψηφίους σαν αντιπάλους, γιατί ξέρω ότι όλοι ενδιαφέρονται για το καλό της παράταξης. Η ενότητα λοιπόν της παράταξης είναι για μένα κύριο ζήτημα και είμαι εδώ για να την εγγυηθώ. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους, χωρίς έριδες και γκρίνιες, προκειμένου να σχεδιάσουμε μαζί την πορεία του κόμματος και τις επόμενες κινήσεις μας.

[Π]: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γνωρίσει τα νούμερα που κατέγραψε το ένδοξο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν; Θα επιδιώκατε κάτι τέτοιο;

Π.Χ.: Το ΚΙΝΑΛ απέδειξε ότι αντέχει στα δύσκολα, μπορεί να ξεπεράσει τις κρίσεις και τα εμπόδια και στέκεται δυνατό. Αυτή τη στιγμή δεν δίνουμε μια μάχη συμβόλων δεν δίνουμε μια μάχη για το παρελθόν, δίνουμε μια μάχη βαθιά πολιτική. Θέλω να γίνουμε πρωταγωνιστές ξανά, να αποκτήσουμε και πάλι δυναμική και να μπορούμε να παίζουμε καθοριστικό ρόλο στον πολιτικό διάλογο της χώρας.

[Π]: Τι μηνύματα εισπράττετε από τον κόσμο κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας;

Π.Χ.: Όλον αυτόν τον καιρό, μιλάω με τον κόσμο, μιλάω με νέους ανθρώπους, με παππούδες και γιαγιάδες και βλέπω μια θέληση, μια ζωντάνια. Η κοινωνία έχει κουραστεί από την ανικανότητα και της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, και θέλουν πια να δούνε έργα, να δουν κάποια αποτελέσματα. Μέσα από αυτή την επαφή και το διάλογο, βλέπω και την αγάπη του κόσμου για την παράταξή μας, αλλά και τη δίψα για την ανανέωση. Ο κόσμος πιστεύει σε εμάς και είναι έτοιμος για να μας ακούσει και να μας δώσει μια ευκαιρία.

[Π]: Θα επανεξετάσετε συνολικά την εικόνα του κόμματος από πλευράς ονοματοδοσίας και πολιτικής ουσίας;

Π.Χ.: Ο ήλιος ήταν, είναι και θα παραμείνει ο σηματοδότης μας, ο φάρος της παράταξης μας. Είναι το σύμβολο που έπιασε την καρδιά και το συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών. Όλα θα κριθούν στο συνέδριο μας τον Μάρτιο.

[Π]: Είστε ικανοποιημένος από την κοινοβουλευτική παρουσία του Κινήματος;

Π.Χ.: Η κοινοβουλευτική ομάδα απέδειξε ότι ανταποκρίνεται στα δύσκολα με επιτυχία. Γενικότερα πολλοί πίστευαν ότι απέναντι σε κάθε δυσκολία το κόμμα μας δεν θα άντεχε, κάποιοι από εμάς όμως δεν το έβαλαν κάτω με τίποτα, και συνέχιζαν να παλεύουν. Είμαστε λοιπόν πιο ανθεκτικοί, από όσο νόμιζαν κάποιοι, και το μέλλον είναι δικό μας. Και αυτό το λέω, έχοντας επίγνωση των ανθρώπων που μας στηρίζουν, της αγάπης του κόσμου, της θέλησης που έχουμε, μα πάνω από όλα του οράματος και των ιδεών μας. Άρα λοιπόν, για εμένα, η επόμενη μέρα θα μας βρει νικητές, γιατί είμαστε μαχητές.

[Π]: Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά πιστεύετε ότι θα επηρεάσει και πόσο την πορεία του ΚΙΝΑΛ;

Π.Χ.: Η Φώφη ήταν μια μαχήτρια και έχει αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη για την παράταξη. Είναι χρέος μας να την κάνουμε υπερήφανη και να τιμήσουμε τη μνήμη της, μένοντας ενωμένοι και παλεύοντας για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στην καρδιά των πολιτών. Η Φώφη έχει θέσει τα θεμέλια, και μας έχει δείξει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν και η απώλειά της είναι μεγάλη, τόσο για το ΚΙΝΑΛ, όσο και για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας γενικότερα, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι προσπάθειες τόσων χρόνων.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Νοεμβρίου 2021]