Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Έφυγε» ο ιατρός και πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Στέλιος Σφακιανάκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Απεβίωσε, το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου, σε ηλικία 85 ετών ένα επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Γλυφάδας, ο ιατρός παθολόγος και πρώην Δήμαρχος Στέλιος Σφακιανάκης. Με Κρητική καταγωγή από την Πλουτή του Δήμου Φαιστού – όπου και γεννήθηκε. Έναν τόπο με τον οποίο διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς και επισκεπτόταν συχνά.

Ο εκλιπών είχε εκλεγεί την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2003 έως και τον Δεκέμβριο του 2006. Διαδέχτηκε στη δημαρχεία τον Στέλιο Λανδράκη και παρέδωσε την σκυτάλη στον Γιάννη Θεοδωρόπουλο. Υπήρξε άνθρωπος χαμηλών τόνων, που πρότασσε την ιατρική του ιδιότητα. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και επί θητείας του ο Δήμος Γλυφάδας απέκτησε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εντός του Δημαρχείου επί της Άλσους, όπου διεξάγονται μέχρι και σήμερα οι δια ζώσης συνεδριάσεις, ενώ ουκ ολίγες φορές η ίδια αίθουσα έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις κάθε λογής και δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι συνεδριάσεις επί θητείας του ήταν… μαραθώνιες με τους δημοτικούς συμβούλους να συζητούν επί ώρες και να φθάνουν τις πρώτες πρωινές της επόμενης μέρας. Στο πλευρό του βρέθηκαν άξια και ικανά στελέχη αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι που συνέχισαν την αυτοδιοικητική τους πορεία στο Δήμο. Μετά την αποστασιοποίησή του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση επανήλθε δυναμικά, δίνοντας πολλούς πόντους και ανεβάζοντας τις πολιτικές μετοχές του τότε υποψήφιου για πρώτη φορά Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου. Με μια κοινή δήλωσή τους, που ο «ΠΑΛΜΟΣ» είχε δημοσιεύσει κατά αποκλειστικότητα, ο ιατρός Στέλιος Σφακιανάκης είχε δηλώσει όχι μόνο τη στήριξή του στο πρόσωπο του τότε άπειρου υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, αλλά και την προσυπογραφή του αφού ανακοίνωνε ότι θα κατέβαινε μαζί του στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Μαζί του στο τότε εγχείρημα και ο Δημήτρης Μπουντουτσίδης. Τα εκλογικά αποτελέσματα ανέδειξαν τον Στέλιο Σφακιανάκη στο δημοτικό συμβούλιο της θητείας 2014 – 2019, όμως μετά από λίγους μήνες ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του από εντεταλμένος δημοτικής αστυνομίας. Μια παραίτηση που έμεινε στα συρτάρια του Δημάρχου Γλυφάδας και δεν πήρε ποτέ δημοσιότητα.

Ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας. Η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στη γενέτειρά του στην Κρήτη. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο χωριό Πλουτή του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης, στη 1 το μεσημέρι. Ο Δήμος Γλυφάδας απηύθυνε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαίρη, τα παιδιά του Πελαγία και Αναστάσιο Λοιδωρή και Ειρήνη και Ευάγγελο Τσουβαλά, στον εγγονό του Μάρκο Τσουβαλά και σε όλη την οικογένεια.

Για την απώλεια του Στέλιου Σφακιανάκη συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν οι: Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, η Δημοτική Παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα», η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», η Ένωση Κρητών Γλυφάδας «Η Κρήτη», η Ένωση Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος» και μεμονωμένα πρόσωπα. Αξιοσημείωτο ότι ο Δήμος Γλυφάδας δεν εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο «ΠΑΛΜΟΣ» συλλυπείται θερμά τους οικείους του εκλιπόντος και εύχεται να είναι αιωνία η μνήμη του. Καλοστραθιά Στέλιο Σφακιανάκη, καλό ταξίδι στο φως.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Νοεμβρίου 2021]

Scroll to Top