Πως θα είναι τα σχολεία της πόλης του μέλλοντος στο The Ellinikon;

Ελληνικό Αργυρούπολη Επικαιρότητα
  • Η Lamda απαντά σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις

Κατά την τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση της Lamda Development με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, που θα μεταμορφώσει το παλαιό αεροδρόμιο σε μία πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς, δόθηκε η δυνατότητα στους δημοσιογράφους να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους. Ο «ΠΑΛΜΟΣ» παρακολουθώντας απευθείας την παρουσίαση υπέβαλε την εξής ερώτηση: «Οι σχολικές μονάδες που αναφέρθηκαν θα είναι για τους κατοίκους της νέας πόλης ή για τους πολίτες του Ελληνικού που ήδη ανήκαν σε αυτά; Θα είναι δημόσιες δομές ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;».

Η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής: «Στο Ελληνικό, ο πολεοδομικός σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, εκτάσεις για κοινωφελείς χρήσεις. Οι εκτάσεις αυτές ήδη ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και μπορούν να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις δημόσιας εκπαίδευσης, ανάλογα με τις προτεραιότητες της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σχεδιάζουμε, επίσης, κτίρια που θα στεγάσουν ιδιωτικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Είμαστε σε στάδιο προχωρημένων συζητήσεων με εκπαιδευτικούς οργανισμούς».

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει και τις υπόλοιπες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι στο σύνδεσμο https://theellinikon.com.gr/διαδικτυακές-παρουσιάσεις-έργων.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Νοεμβρίου 2021]