Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διαδικτυακό ψήφισμα για την αφαίρεση της μπάρας από τον προαύλιο χώρο στάθμευσης του Ι.Ν. Απόστολου Παύλου Αγίας Μαρίνας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Κάνοντας χρήση του διαδικτακού ιστότοπου Avaaz η Επιτροπή Κατοίκων δημιούργησε ένα ψηφιακό ψήφισμα με το οποία καλεί τους πολίτες να υπογράψουν υπέρ της αφαίρεσης της μπάρας από τον προαύλιο χώρο στάθμευση της εκκλησίας του Ι.Ν. Απόστολου Παύλου Αγίας Μαρίνας. Το κείμενο είναι συνοπτικό και σαφές και αναφέρει:

«Ο σκοπός μας είναι ξεκάθαρος: Επιθυμούμε την αφαίρεση της μπάρας από τον προαύλιο χώρος στάθμευσης της εκκλησία και την ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων και κυρίως την υλοποίηση της απόφασης με Αρ. 105/2021 της 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης της 05 Ιουλίου 2021. 

O ΝΟΜΟΣ 3208 «Προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, κατάρτιση δασολογίου, ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί δασών και δασικών εν γένει εκτάσεων και άλλες διατάξεις» στις παραγράφους 1 +2 του Άρθρο 1 αναφέρει τα εξής:

1. Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπάρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασης τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές).

2. Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά. 

Για να πραγματοποιηθεί αυτό θα χρειαστεί ο Δήμος Ηλιούπολης να συνεργαστεί με τον Δήμο Βύρωνα και το Δασαρχείο για να δημοσιεύσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν πως η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται δασική καθώς και τις άδειες χρήσης και ιδιοχρησίας του οικοπέδου από την εκκλησία και το ίδρυμα Μονής Πετράκη.

Στόχος: Να μαζευτούν 400+ υπογραφές

Με εκτίμηση, 

Η επιτροπή κατοίκων της περιοχής»

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περί τις 60 υπογραφές. Όποιος επιθυμεί να συνυπογράψει μπορεί να επισκεφθεί το σύνδεσμο.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Νοεμβρίου 2021]

Scroll to Top