Παγκάκι για ΑμεΑ στην Πλατεία Φλέμινγκ δωρεά της οικογένειας Σημαντήρη

Ηλιούπολη

Ένα παγκάκι για χρήση από συμπολίτες μας με αμαξίδια τοποθετήθηκε στην Πλατεία Φλέμιγνκ στα μέσα Οκτωβρίου. Για το παγκάκι αυτό ο Δήμος Ηλιούπολης δεν δαπάνησε χρήματα, καθώς είναι δωρεά της κ. Μάρθας Σημαντήρη, συζύγου του εκλιπόντος Μάριου Σημαντήρη, στη μνήμη του οποίου έκανε τη δωρεά αυτή. Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, η κ. Μάρθα είχε επισκεφθεί το Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη στο γραφείο του και του εξέφρασε την πρόθεσή της να δωρίσει ένα ειδικό παγκάκι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος, αποδέχτηκε με χαρά αυτή την προσφορά ιδιαίτερου συμβολισμού και ευαισθησίας, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλιουπολίτη Μάριου Σημαντήρη που απεβίωσε πριν τρία χρόνια. 

Ο Μάριος Σημαντήρης, οικονομολόγος στο επάγγελμα, ήταν κάτοικος και δημότης της Ηλιούπολης από τη δεκαετία του ΄50. Με τη σύζυγο του Μάρθα δημιούργησαν την υπέροχη οικογένειά τους, αποκτώντας δύο κόρες και εγγονάκια.

Αυτό που χαρακτήριζε τον ίδιο, εκτός από τον ακέραιο χαρακτήρα του, ήταν η κοινωνική και εθελοντική του προσφορά στην πόλη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παγκάκι κατασκευάστηκε στην Ηλιούπολη,  από τον τεχνίτη κ. Αντώνη Καρουζάκη.

Οι δύο Αντιδήμαρχοι Γιάννης Πούλος και Κώστας Σεφτελής παρέλαβαν εκ μέρους του Δημάρχου το παγκάκι που πλέον περιμένει να γίνει μέρος της καθημερινότητας ενσωματώνοντας όλες τις κατηγορίες συμπολιτών στην πλατεία Φλέμινγκ και παρέχοντας ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Οκτωβρίου 2021]