Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ονοματοδοσία πλατείας της Δ.Ε. Βούλας σε πλατεία «Μίκης Θεοδωράκης» προτείνει το «Κύμα Ενωμένων Πολιτών – Δημήτρης Δαβάκης»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μια νέα πρόταση προκειμένου να τιμηθεί η προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έπεσε στο τραπέζι. Η δημοτική παράταξη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών – Δημήτρης Δαβάκης» με επιστολή της προς το Δήμαρχος, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βούλας έθεσε ως πρόταση την ονοματοδοσία πλατείας της Δημοτικής Ενότητας Βούλας σε πλατεία «Μίκης Θεοδωράκης». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η παγκόσμια προσωπικότητα, ο διεθνούς κύρους συνθέτης, ο παν Έλληνας Μίκης, δεν βρίσκεται πια κοντά μας.

Θα καταναλώναμε τόνους σε χαρτί και μελάνι προκειμένου να καταγράφαμε την πορεία και το έργο του μεγάλου, εμβληματικού ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Θα περιοριστούμε όμως σε αυτό, που είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για αυτόν, αλλά υπέρτατη υποχρέωση για την πατρίδα και τον Δήμο μας.

Στην ονοματοδοσία μιας καινούργιας πλατείας όπου πλαισιώνεται από τους μεγάλους Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες, που πολλούς από αυτούς μελοποίησε ο μεγάλος Συνθέτης και τους μετέφερε στα χείλη όλων των Ελλήνων, χωρίς διακρίσεις ταξικές, οικονομικές ή και πνευματικές.

Αυτή είναι η νεοσύστατη πλατεία Πηγαδακίων στην Δ.Ε. Βούλας. Η πλατεία Πηγαδακίων, μόλις συντελεστεί η απαλλοτρίωση της, ελπίζουμε άμεσα, μπορεί να διαμορφωθεί και να κατασκευαστεί θεματικά προσαρμοσμένη στο έργο, την βιογραφία και την δράση του Μεγάλου Έλληνα.

Πιστεύουμε ότι η διαδικασία της μετονομασίας, είναι τις περισσότερες φορές άδικη και κάποιες φορές ρεμβασιστική και ανιστόρητη.

Το παρελθόν μας έχει διδάξει από τέτοια παθήματα και οφείλουμε να είμαστε το 2021 τουλάχιστον ώριμοι και συνειδητοί όταν πράττουμε κάτι τόσο Ωραίο, Μεγάλο και Αληθινό, δηλαδή την απόδοση τιμής σε μια οικουμενική προσωπικότητα, όπου αυτή η ονοματοδοσία θα χρησιμεύσει και ως διαβατήριο για τις επόμενες γενεές που θα πρέπει να γνωρίζουν, να εμπνέονται κάθε τι και να μάχονται στην ζωή τους με τα όπλα που θα πρέπει να διαθέτουν για αυτή την μάχη ούτως ώστε να μην αισθάνονται γυμνοί τα επόμενα χρόνια.

Θα πρέπει ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί και με πολλούς άλλους Έλληνες να είναι μια μόνιμη αναφορά στις επόμενες γενεές.

Το ύστατο αντίο στον άνθρωπο που σχεδίαζε και έστηνε γέφυρες ανάμεσα σε ΕΘΝΗ και ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, αλλά κυρίως σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Οκτωβρίου 2021]

Scroll to Top